Een Gecomprimeerde Map Openen

Inhoudsopgave:

Een Gecomprimeerde Map Openen
Een Gecomprimeerde Map Openen

Video: Een Gecomprimeerde Map Openen

Video: Een Gecomprimeerde Map Openen
Video: Tutorial: gecomprimeerde map uitpakken 2024, Mei
Anonim

In besturingssystemen, te beginnen met Windows XP, is het mogelijk om bestanden en mappen te archiveren zonder extra software te gebruiken. Mappen die op deze manier worden gearchiveerd, worden gecomprimeerd genoemd en zijn gemarkeerd met een speciaal pictogram. Het op een systematische manier comprimeren van informatie is erg handig wanneer u snel bestanden moet zippen en ze per e-mail moet verzenden. Deze mappen kunnen zeer snel worden geopend.

Een gecomprimeerde map openen
Een gecomprimeerde map openen

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem, WinRAR-archiver

instructies:

Stap 1

Het besturingssysteem gebruikt het zip-formaat om bestanden te comprimeren. Als de map is gecomprimeerd door het systeempad en de WinRAR-archiver op uw computer is geïnstalleerd, wordt deze archiver standaard gebruikt om een dergelijke map te openen. Om een gecomprimeerde map te openen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "Openen" in het contextmenu dat verschijnt. Er verschijnt een venster met een lijst met bestanden die zich in de gecomprimeerde map bevinden.

Stap 2

Om bestanden uit te pakken, selecteert u Bestanden uitpakken in het snelmenu van de gecomprimeerde map. Selecteer in het menu dat verschijnt de map waarin u de bestanden wilt uitpakken en klik op OK. De bestanden worden opgeslagen in de map van uw keuze.

Stap 3

Als u geen archiveringsprogramma's heeft, verschilt de procedure voor het openen en uitpakken van bestanden enigszins. Om een gecomprimeerde map te openen en de bestanden te bekijken, klikt u met de rechtermuisknop op deze map en selecteert u "Openen" in het menu dat verschijnt. Daarna kunt u in het venster dat verschijnt de bestanden bekijken die zich in de gecomprimeerde map bevinden. Als u bestanden uit een gecomprimeerde map moet uitpakken, selecteert u de opdracht "Uitpakken" in het menu. De bestanden worden uitgepakt.

Stap 4

Als u een gecomprimeerde map hebt overgebracht naar een computer met een besturingssysteem dat eerder is ontwikkeld dan Windows XP, kunt u deze map niet op de systeemmanier openen. Op oudere besturingssystemen verschijnt het gewoon als een onbekende bestandsindeling en vereist het gebruik van programma's om dergelijke gecomprimeerde mappen te openen. Download WinRAR en installeer het op uw computer. Daarna zult u zien dat de gecomprimeerde map is geconverteerd naar het archiefformaat. De procedure voor het openen, bekijken en uitpakken van bestanden met WinRAR is hetzelfde als voor andere besturingssystemen.

Aanbevolen: