Hoe Een Bestand In Meerdere Te Splitsen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bestand In Meerdere Te Splitsen
Hoe Een Bestand In Meerdere Te Splitsen

Video: Hoe Een Bestand In Meerdere Te Splitsen

Video: Hoe Een Bestand In Meerdere Te Splitsen
Video: Hoe moet je een PDF bestand splitsen? 2024, Mei
Anonim

De noodzaak om een bestand in meerdere te splitsen ontstaat wanneer u bijvoorbeeld informatie naar een andere computer moet kopiëren, maar het verwisselbare medium bezet is of de ruimte erop beperkt is. In dit geval kunt u een groot bestand opsplitsen in meerdere kleine bestanden en deze om de beurt naar een andere computer overbrengen.

Hoe een bestand in meerdere te splitsen
Hoe een bestand in meerdere te splitsen

instructies:

Stap 1

Een van de manieren om een bestand in meerdere te splitsen, is door speciale programma's te gebruiken - archiveringsprogramma's - waarvan de meeste de mogelijkheid hebben om archieven van gespecificeerde groottes te maken. Er zijn veel van dergelijke programma's. Dit zijn WinRAR, WinZip, 7-Zip, Haozip en anderen. Download en installeer elke gewenste archiver als u deze nog niet eerder hebt gebruikt.

Stap 2

Verdere stappen, hoe een bestand in meerdere te splitsen, zullen we laten zien met behulp van het WinRar-programma als voorbeeld. Natuurlijk is de interface van elke archiver anders, maar als u bij een ander programma bent gestopt en vertrouwd bent geraakt met de instellingen, kunt u eenvoudig dezelfde stappen herhalen. Start WinRar en ga in de ingebouwde verkenner naar de map met het bestand dat u in meerdere kleine bestanden wilt verdelen. Selecteer dit bestand met de muiscursor en klik op de knop "Toevoegen" in de programmawerkbalk.

Stap 3

U ziet het venster Archiefnaam en parameters. U kunt het archiefformaat (RAR of ZIP) kiezen, evenals de archiveringsparameters (bestanden verwijderen na het inpakken, een zelfuitpakkend SFX-archief maken, enz.). In ons geval zullen ze het resultaat niet echt beïnvloeden.

Stap 4

Specificeer de compressiemethode - "Geen compressie": het bespaart u tijd die de computer verspilt aan archivering. Voer in het veld "Verdelen in volumes in grootte (in bytes)" handmatig de grootte in die overeenkomt met een klein archiefbestand dat door het programma is gemaakt. Klik na het instellen van de instellingen op OK.

Stap 5

Wanneer het programma klaar is met het archiveren en maken van bestanden, ziet u verschillende nieuwe archieven in de map met het originele bestand, die elk exact overeenkomen met de grootte die u hebt ingevoerd. Het laatste archief is meestal kleiner. U kunt nu de delen van het op deze manier verkregen bestand naar een andere computer kopiëren. Verplaats alle onderdelen daarheen, anders kun je ze er niet op uitpakken.

Aanbevolen: