Een Bestand Splitsen In Meerdere Archieven

Inhoudsopgave:

Een Bestand Splitsen In Meerdere Archieven
Een Bestand Splitsen In Meerdere Archieven

Video: Een Bestand Splitsen In Meerdere Archieven

Video: Een Bestand Splitsen In Meerdere Archieven
Video: Draaitabel maken van meer tabellen uit een bestand 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel redenen waarom u een bestand in verschillende archieven moet splitsen. Ze komen allemaal neer op de noodzaak om het bronbestand te splitsen om de delen afzonderlijk op te slaan. Archiveringsprogramma's doen uitstekend werk met dergelijke functies.

Een bestand splitsen in meerdere archieven
Een bestand splitsen in meerdere archieven

instructies:

Stap 1

Er zijn veel archiveringsprogramma's en bij het kiezen van een van deze programma's kunt u zich laten leiden door uw persoonlijke smaak. Dit heeft geen invloed op de beperkingen in functionaliteit, aangezien de belangrijkste kenmerken van de programma's niet van elkaar verschillen. De verschillen zijn alleen zichtbaar in de interface en ze zijn onbeduidend, en daarom kunt u, als u de ene archiver onder de knie hebt, gemakkelijk overschakelen naar een andere. Een van de meest bekende oplossingen zijn de volgende: WinZip, 7-Zip, WinRAR en anderen.

Stap 2

Verdere acties, die laten zien hoe een bestand in verschillende archieven kan worden opgesplitst, zullen we beschrijven met behulp van het WinRAR-programma als voorbeeld. Zoek het vereiste bestand via de verkenner van de archiver of klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de opdracht WinRAR - Toevoegen aan archief … in de vervolgkeuzelijst.

Stap 3

U ziet een nieuw instellingenvenster met de naam "Archiefnaam en parameters". Wijzig indien nodig de naam van de gemaakte archieven, de compressiemethode en het formaat (RAR of ZIP) en stel ook de archiveringsparameters in (informatie voor herstel, SFX-archief, enz.).

Stap 4

Om een bestand op te splitsen in meerdere archieven, let op het veld "Verdelen in volumes in grootte (in bytes)". Nadat u het vereiste aantal definitieve archiefbestanden hebt berekend, voert u de grootte van één deel in bytes in. Klik OK.

Stap 5

Na het einde van het verwerkingsproces ziet u verschillende aangemaakte archieven. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan hun uniforme grootte en het deel # prefix in de bestandsnaam (waarbij # het volgnummer van het archiefdeel is).

Aanbevolen: