Toegang Tot Een Map Toestaan

Inhoudsopgave:

Toegang Tot Een Map Toestaan
Toegang Tot Een Map Toestaan

Video: Toegang Tot Een Map Toestaan

Video: Toegang Tot Een Map Toestaan
Video: Массовое добавление точек на Google карты. Импорт координат. 2024, Mei
Anonim

Computernetwerken zijn gemaakt voor communicatie en samenwerking, en het beveiligingssysteem van het besturingssysteem is ontworpen om te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang tot de computerbronnen onder zijn jurisdictie. In dit artikel wordt beschreven hoe u het beveiligingssysteem instrueert om van buitenaf toegang te verlenen tot een bepaalde map.

Toegang tot een map toestaan
Toegang tot een map toestaan

instructies:

Stap 1

Windows-beveiliging is georganiseerd op het niveau van individuele bestanden en is gebaseerd op het gebruik van het NTFS-bestandssysteem (New Technology File System). Alle mappen van elke schijf hebben speciale toegangscontrolelijsten - ACL (Access Control List). Ze bevatten een lijst met specifieke gebruikers en gebruikersgroepen die toegang hebben tot een specifiek bestand of de hele map als geheel. Het vermeldt ook de acties die deze gebruikers (of groepen) kunnen uitvoeren met mappen en bestanden. Het besturingssysteem heeft de mogelijkheid tot zowel gedetailleerde als vereenvoudigde ACL-controle. Hoe u gedeelde toegang tot een map precies inschakelt, hangt er dus van af of de optie "Gebruik eenvoudig delen van bestanden" is ingeschakeld in de instellingen van uw besturingssysteem. U kunt erachter komen in het dialoogvenster "Mapopties" van het Configuratiescherm. Om het te openen, klikt u op de knop "Start" in het gedeelte "Instellingen", op "Configuratiescherm" en selecteert u vervolgens het item "Mapopties". In het geopende venster staat de optie waarin we geïnteresseerd zijn op het tabblad "Bekijken".

Eenvoudig mappen delen
Eenvoudig mappen delen

Stap 2

Om netwerktoegang tot een map op uw computer te openen (of omgekeerd - sluiten) klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u het item "Delen en beveiliging" in het menu dat verschijnt. Als de optie "eenvoudig delen" is ingeschakeld (we hebben het ontdekt in de vorige stap), dan ziet het tabblad "Toegang" er in het geopende mapeigenschappenvenster als volgt uit:

Map eigenschappen. Optie A
Map eigenschappen. Optie A

Stap 3

Schakel het selectievakje 'Deze map delen' in om toegang via het netwerk toe te staan. Hier kunt u ook de naam opgeven waaronder de map door andere gebruikers van de map zal worden gezien, en ook een selectievakje plaatsen waarmee netwerkgebruikers de bestanden in de map kunnen wijzigen. Klik op "OK" om de wijzigingen door te voeren.

Stap 4

Als de optie "eenvoudig delen" in de mapinstellingen was uitgeschakeld, ziet het tabblad "Toegang" in het mapeigenschappenvenster er als volgt uit:

Map eigenschappen. Optie B
Map eigenschappen. Optie B

Stap 5

Ook hier kunt u de mapnaam voor netwerkgebruikers opgeven, en de beperking is niet het aantal gelijktijdige verbindingen. Om netwerkgebruikers toe te staan de bestanden in de map te wijzigen, klikt u op de knop "OK" en vinkt u het vakje naast het item "Wijzigen" aan.

Aanbevolen: