Hoe De Toegang Tot Een Map Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Toegang Tot Een Map Te Herstellen
Hoe De Toegang Tot Een Map Te Herstellen

Video: Hoe De Toegang Tot Een Map Te Herstellen

Video: Hoe De Toegang Tot Een Map Te Herstellen
Video: Toegang tot mappen geweigerd in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Nadat u het Windows-besturingssysteem opnieuw hebt geïnstalleerd, kunt u een probleem ondervinden met de toegang tot bepaalde mappen. Het wordt meestal veroorzaakt door het feit dat sommige mappen zijn gedeeld met specifieke gebruikers.

Hoe de toegang tot een map te herstellen
Hoe de toegang tot een map te herstellen

Noodzakelijk

Beheerdersaccount

instructies:

Stap 1

Om weer toegang te krijgen tot de gewenste map, moet u de eigenaar wijzigen of er een netwerkshare van maken. De eerste methode is de veiligste. In Windows XP opent u Deze computer door deze te kiezen in het menu Start.

Stap 2

Navigeer in het actieve verkennervenster naar de gewenste map. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer "Eigenschappen". Ga naar het tabblad "Beveiliging". Klik in het waarschuwingsvenster dat verschijnt op de knop Ok.

Stap 3

Klik nu op de knop Toevoegen. Voer de naam in van het account waarmee u momenteel werkt. Klik op de OK-knop. Nadat u bent teruggekeerd naar het vorige menu, vinkt u de vakjes aan voor alle items in de kolom "Toestaan".

Stap 4

Sla het dialoogvenster op en sluit het door op de knop Toepassen te klikken. Wijzig de toegangsparameters voor de rest van de mappen op dezelfde manier.

Stap 5

Open voor Windows Seven de eigenschappen voor de gewenste map en selecteer het menu Beveiliging. Klik op de knop Geavanceerd. Selecteer het tabblad "Eigenaar".

Stap 6

Vul het veld "Naam" in met de naam van het actieve account. Activeer het item "Vervang eigenaar van subcontainers en objecten" door het vakje ernaast aan te vinken. Klik op de OK-knop. Bevestig de opgegeven parameters door op de knop "Ja" te klikken.

Stap 7

Als u de eigenaar van de map niet wilt wijzigen, maar u moet toegang hebben tot een specifieke map, volg dan een andere procedure. Open directory-eigenschappen en selecteer het tabblad Beveiliging. Klik op de knop "Wijzigen".

Stap 8

Markeer het gewenste account. Wijzig de instellingen voor toegang tot de map door de vakjes naast de vereiste items aan te vinken. Klik op de knoppen "Toepassen" en OK. Het is vermeldenswaard dat u in het beschreven menu tegelijkertijd de machtigingen kunt wijzigen voor alle bestaande accounts die op deze computer zijn gemaakt.

Aanbevolen: