Externe Toegang Tot Een Computer Toestaan

Inhoudsopgave:

Externe Toegang Tot Een Computer Toestaan
Externe Toegang Tot Een Computer Toestaan

Video: Externe Toegang Tot Een Computer Toestaan

Video: Externe Toegang Tot Een Computer Toestaan
Video: Microsoft Windows 10 - Toegang tot computer geven met Quick Assist 2024, Mei
Anonim

Als u uw werknemers wilt bespioneren, maar niet door meerdere gangen of verdiepingen wilt lopen om bij hun computer te komen, hoeft u zich geen zorgen te maken. Windows heeft hier een oplossing voor: Remote Desktop Connection. Met Remote Desktop Connection heeft u vanaf uw pc op afstand toegang tot de computer van uw medewerker. Configureer gewoon een paar netwerkinstellingen en je bent klaar om te gaan.

Externe toegang tot een computer toestaan
Externe toegang tot een computer toestaan

Noodzakelijk

  • - Computer
  • - Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Externe toegang tot het bureaublad. Open het menu Start en selecteer Alle programma's. Selecteer de map Accessoires in de lijst met weergegeven opties en klik vervolgens op Verbinding met extern bureaublad. Er verschijnt een dialoogvenster.

Stap 2

Typ de naam van de computer waarmee u verbinding wilt maken in het tekstvak. Als u de naam van de computer niet weet, kunt u de computer selecteren in de lijst met computers die beschikbaar zijn op het netwerk door op het vervolgkeuzemenu te klikken.

Stap 3

Klik op de knop Opties in de linkerbenedenhoek van het dialoogvenster. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend met bovenaan een lijst met tabbladen. Klik op het tabblad Weergeven om het formaat van het externe bureaublad te wijzigen. U kunt dit doen door de aanwijzer onder de kop Beeldschermconfiguraties te slepen om de grootte van Extern bureaublad te vergroten of te verkleinen.

Stap 4

Klik op het tabblad Lokale bronnen naast het tabblad Weergave. Schakel onder Lokale apparaten en bronnen de selectievakjes naast Printers en klembord in. Dit is waar u toegang hebt tot de printers en spooler op uw clientsysteem terwijl u op het externe bureaublad (d.w.z. het hostsysteem) werkt.

Stap 5

Selecteer lokale stations voor clienttoegang. Klik op de knop Geavanceerd aan de linkerkant van de twee selectievakjes om de lokale apparaten (schijven) te selecteren die u op het clientsysteem wilt gebruiken met het systeem voor beheer op afstand.

Vink de juiste selectievakjes aan in het gedeelte Schijven die u wilt gebruiken en klik vervolgens op OK. Het vorige scherm verschijnt onder Lokale apparaten en bronnen.

Stap 6

Ga naar het tabblad "Ervaring". Wijzig de snelheid van de verbinding tussen uw clientsysteem en de hostcomputer door op het vervolgkeuzemenu te klikken en de juiste verbinding te kiezen.

Vink het vakje linksonder in het scherm aan om automatisch opnieuw verbinding te maken als de verbinding wordt verbroken.

Stap 7

Klik op de knop Verbinden in de rechterbenedenhoek van het dialoogvenster. Er verschijnt een bericht waarin u wordt gevraagd de verbinding te bevestigen. Klik op de knop Verbinden in de rechterbenedenhoek van het bericht en het dialoogvenster Windows-beveiliging verschijnt waarin u om uw gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd.

Stap 8

Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die op de hostcomputer zijn geregistreerd. Klik op de knop "OK" in de rechterbenedenhoek van het scherm om door te gaan. (zorg ervoor dat de hostcomputer met een wachtwoord is beveiligd door de specifieke gebruikersnaam waarmee u verbinding wilt maken. Moeilijk om verbinding te maken met de gebruikersnaam zonder wachtwoord)

Het kan enkele minuten duren om verbinding te maken met het hostsysteem.

Aanbevolen: