Toegang Tot De Computer Toestaan

Inhoudsopgave:

Toegang Tot De Computer Toestaan
Toegang Tot De Computer Toestaan
Anonim

U moet heel voorzichtig zijn bij het opzetten van uw lokale netwerk. Moderne besturingssystemen en aanvullende programma's kunnen het erg moeilijk maken om toegang te krijgen tot een bepaalde computer.

Toegang tot de computer toestaan
Toegang tot de computer toestaan

Noodzakelijk

beheerdersaccount

instructies:

Stap 1

Het configureren van de parameters voor toegang tot een computer binnen het netwerk hangt volledig af van het doel dat u nastreeft door bepaalde parameters in te voeren. Als u de printer openbaar moet maken, is dit relatief eenvoudig te doen dan het instellen van gedeelde toegang tot de mappen die u nodig hebt. Schakel eerst de firewall uit. Het kan elk op zichzelf staand programma of ingebouwde antivirusfunctie zijn.

Stap 2

Ga nu naar het configureren van Windows Firewall. Het is beter om dit beveiligingssysteem helemaal uit te schakelen. Als u het risico niet wilt lopen, stelt u een speciale machtiging in voor een specifiek netwerk. Open het menu Configuratiescherm (Windows 7 en Vista) en ga naar het menu Windows Firewall. Klik nu op het item "Firewall in- of uitschakelen". Zoek Thuis- of Werknetwerkinstellingen. Vink het vakje aan naast Windows Firewall uitschakelen.

Stap 3

Ga nu terug naar het configuratiescherm en ga naar het menu "Netwerkcentrum". Open Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen. Vink nu in het item "Netwerkdetectie" het vakje aan naast de optie "Inschakelen".

Stap 4

Selecteer in het volgende menu de optie "Bestands- en printerdeling inschakelen". Besteed bijzondere aandacht aan het menu Toegang tot gedeelde mappen. Voor een werknetwerk kunt u dit het beste instellen op Delen inschakelen.

Stap 5

Kijk nu naar het menu Met wachtwoord beveiligd delen. Als u deze functie activeert, kunnen ze alleen verbinding maken met uw computer nadat ze de accountnaam en het wachtwoord ervoor hebben ingevoerd. Dit account moet op uw computer zijn aangemaakt. Door deze optie uit te schakelen, staat u toe dat alle pc's in de werkgroep verbinding maken met uw systeem.

Stap 6

Nadat u klaar bent met het wijzigen van de instellingen voor toegang tot de computer, start u deze opnieuw op. Probeer vanaf een ander apparaat verbinding te maken met uw pc. Zorg ervoor dat gedeelde bestanden en mappen beschikbaar zijn.

Aanbevolen: