Hoe Het Registerbestand Op Te Slaan?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Registerbestand Op Te Slaan?
Hoe Het Registerbestand Op Te Slaan?

Video: Hoe Het Registerbestand Op Te Slaan?

Video: Hoe Het Registerbestand Op Te Slaan?
Video: Registry Window Register Editor Windows (Pertemuan 6 ) 2024, April
Anonim

Voordat u wijzigingen aanbrengt in het register, moet u eerst de bewerkte parameter of het hele register opslaan. Met deze voorzorgsmaatregel kunt u de oorspronkelijke staat van het register herstellen in het geval dat de aangebrachte wijzigingen de werking van het systeem negatief beïnvloeden.

Hoe het registerbestand op te slaan?
Hoe het registerbestand op te slaan?

Noodzakelijk

een computer waarop Windows XP, Vista of Seven is geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

De handigste manier om registerbestanden op te slaan, is door er kopieën van te maken met de Register-editor. Open de Register-editor met behulp van de regedit-opdracht die is ingevoerd in het formulier Uitvoeren van het menu Start. In het editorvenster dat wordt geopend, selecteert u "Deze computer" of een sectie, subsectie of sleutel - afhankelijk van wat u wilt opslaan, het volledige register, de sectie of een afzonderlijke parameter.

Stap 2

Selecteer Exporteren in het menu Bestand. Voer in het dialoogvenster dat verschijnt de bestandsnaam in (het is wenselijk dat deze samenvalt met de naam van de parameter die moet worden opgeslagen), selecteer de map om op te slaan en klik op "Opslaan". Het registerbestand wordt opgeslagen met een reg-extensie.

Stap 3

Als u de status van het register moet herstellen, dubbelklikt u met de linkermuisknop op dit bestand en bevestigt u uw beslissing door op OK te klikken. Herstel van het opgeslagen bestand is ook mogelijk vanuit de register-editor. In dit geval selecteert u de optie Importeren in het menu Bestand, specificeert u de locatie en naam van het herstelde bestand in het dialoogvenster en selecteert u de optie Openen.

Stap 4

U kunt ook een kopie van het register maken met het ingebouwde hulpprogramma Back-up en terugzetten. Ga hiervoor naar: Menu Start - Configuratiescherm - Back-up en herstel. In het hulpprogrammavenster dat wordt geopend, selecteert u in het item "Planning" de regel "Parameters wijzigen". Bepaal waar de archiefbestanden zijn opgeslagen en klik op Volgende. Van de twee opties voor opslaan die het hulpprogramma u biedt - "Geef Windows de keuze" of "Laat mij kiezen" - kunt u elke optie kiezen.

Stap 5

In het eerste geval zal het hulpprogramma, samen met de gegevensbestanden (bibliotheken, Windows-mappen en gebruikers), ook de systeemkopie opslaan, wat ook veronderstelt dat de registerinstellingen worden opgeslagen. Als u de optie "Laat mij kiezen" selecteert, kunt u elk bestand, elke partitie of schijf selecteren en er een systeemkopie aan toevoegen. U kunt niets anders kiezen dan de systeemkopie, in dit geval wordt alleen deze opgeslagen. Bevestig uw beslissing door op de knop "Parameters opslaan en afsluiten" te drukken. Om de systeemkopie nu op te slaan, moet u de opdracht "Archief" selecteren in het hoofdvenster "Back-up en herstel".

Stap 6

U kunt het register opslaan met behulp van tal van registerprogramma's. De meeste van hen maken automatisch een kopie van het register wanneer er wijzigingen worden aangebracht en bieden de mogelijkheid om de opgeslagen staat op elk moment te herstellen.

Aanbevolen: