Hoe Maak Je Een Registerbestand Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Registerbestand Aan
Hoe Maak Je Een Registerbestand Aan

Video: Hoe Maak Je Een Registerbestand Aan

Video: Hoe Maak Je Een Registerbestand Aan
Video: How to Fix Windows Store Error 0x8024500C in Windows 10/8 - [4 Solutions 2021] 2024, April
Anonim

Het Windows-register, dat eigenlijk een hiërarchische database is, is een integraal en belangrijk onderdeel van dit besturingssysteem. Het slaat configuratiegegevens op voor de meeste toepassingen, componenten en subsystemen. Voor handmatige overdracht van instellingen of voor back-updoeleinden, moet u mogelijk een registerbestand maken met een kopie van gegevens van een van de filialen of het hele register.

Hoe maak je een registerbestand aan
Hoe maak je een registerbestand aan

Noodzakelijk

Windows Register-editor

instructies:

Stap 1

Open het dialoogvenster voor het starten van toepassingen. Om dit te doen, klikt u op de knop "Start" op de taakbalk. Klik vervolgens op het item "Uitvoeren" in het menu dat verschijnt.

Als het menu dat wordt weergegeven nadat u op de knop "Start" hebt geklikt, geen item "Uitvoeren" bevat, voegt u het toe. Klik met de rechtermuisknop op de knop "Start" en selecteer "Eigenschappen" in het contextmenu. Ga in het dialoogvenster dat verschijnt naar het tabblad "Menu Starten". Klik op de knop "Configureren …". Er wordt een ander dialoogvenster weergegeven. Schakel in de lijst Geavanceerde menuopties voor Start van dit dialoogvenster het selectievakje Show Run Command in. Klik op OK in beide geopende dialoogvensters.

Stap 2

Start Windows Register-editor. Voer in het dialoogvenster "Programma uitvoeren" in het veld "Openen" de regel regedit in. Klik OK.

Stap 3

Zoek de registersleutel van waaruit het registerbestand wordt gegenereerd. Als u precies het pad naar de registersleutel weet, navigeert u ernaar door de boomtakken die overeenkomen met de bovenliggende sleutels opeenvolgend uit te vouwen. Om de vertakking van het register uit te vouwen, klikt u op het pictogram met een kruis links van het tekstlabel van het vertakkingselement.

Als u alleen de naam van de sectie weet, of de namen en waarden van de parameters die deze bevat, zoekt u in het register. Selecteer "Bewerken" en "Zoeken" in het menu, of druk op Ctrl + F. Voer uw zoekcriteria in in het dialoogvenster dat verschijnt. Klik op de knop Volgende zoeken. Druk op de F3-knop om verder te zoeken als de verkeerde sectie is gevonden.

Stap 4

Begin met het exporteren van gegevens uit het register. Selecteer het item dat overeenkomt met de sectie, waarvan de gegevens in het registerbestand worden geplaatst. Klik met de rechtermuisknop op het element en selecteer het item "Exporteren" in het contextmenu, of gebruik het item "Exporteren …" in het menu "Bestand".

Stap 5

Maak een registerbestand. Selecteer in het weergegeven dialoogvenster "Registerbestand exporteren" de map en de naam van het bestand dat moet worden gemaakt. Klik op de vervolgkeuzelijst "Bestandstype". Selecteer Registerbestanden (*.reg) als u een tekstbestand wilt maken met instructies voor de Register-editor. Selecteer "Register hive-bestanden (*. *)" als u een binair bestand wilt krijgen. Klik op de knop Opslaan.

Aanbevolen: