Hoe Het Registerbestand Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Registerbestand Te Wijzigen
Hoe Het Registerbestand Te Wijzigen

Video: Hoe Het Registerbestand Te Wijzigen

Video: Hoe Het Registerbestand Te Wijzigen
Video: Registry Window Register Editor Windows (Pertemuan 6 ) 2024, Maart
Anonim

Het systeemregister is een gegevensopslag die voortdurend wordt gebruikt door besturingssysteemcomponenten en toepassingsprogramma's. Fysiek is het register niet opgeslagen in een enkel bestand. Het is eerder een soort virtuele entiteit die bij elke opstart door het besturingssysteem wordt gemaakt op basis van informatie uit verschillende bronnen. Daarom zult u het register niet kunnen bewerken zoals een gewoon bestand - u heeft hiervoor speciale software nodig.

Hoe het registerbestand te wijzigen
Hoe het registerbestand te wijzigen

instructies:

Stap 1

Selecteer een programma om het register te bewerken. Er is een groep programma's genaamd "tweakers" - ze veranderen de instellingen in het register met betrekking tot de grafische interface van het besturingssysteem, het opstartproces en enkele andere. Een andere groep programma's wordt gebruikt om het register op te schonen van onnodige of beschadigde vermeldingen - dit zijn registeropschoonprogramma's. In veel gevallen is het beter om dergelijke programma's te gebruiken, omdat u niet hoeft te weten wat en waar zich in het systeemregister bevindt en fouten in de procedure voor het wijzigen van vermeldingen worden geëlimineerd. Als je het liever zelf corrigeert, gebruik dan bijvoorbeeld de register-editor uit de standaard Windows-distributie.

Stap 2

Open de Register-editor door met de rechtermuisknop op de snelkoppeling Deze computer op het bureaublad te klikken en Register-editor te selecteren in het contextmenu. U kunt het op een andere manier doen - druk op de toetsencombinatie WIN + R, voer de regedit-opdracht in en druk op de Enter-toets.

Stap 3

Bewaar informatie over de huidige registerinstellingen. Alle bewerkingen die u in deze editor aanbrengt, worden onmiddellijk opgeslagen en er is geen functie voor ongedaan maken. Daarom is een back-up vereist om het register te herstellen in geval van een fout. Open het gedeelte "Bestand" in het editormenu en klik op de regel "Exporteren". Selecteer een opslaglocatie, voer een bestandsnaam in voor uw kopie van het register en klik op de knop Opslaan.

Stap 4

Gebruik de mappenboom in het linkerdeelvenster van de editor om naar de sleutels van de registertak waarin u geïnteresseerd bent te navigeren. De waarde van de vereiste sleutel kan worden bewerkt door er met de rechtermuisknop op te klikken en het item "Bewerken" in het menu te kiezen. Als u de naam van de parameter moet wijzigen, selecteert u deze, drukt u op de F2-toets en bewerkt u de tekst. Als u met de rechtermuisknop op een lege ruimte in de rechtermarge van de editor klikt, kunt u in het contextmenu kiezen om een nieuwe sectie of een nieuwe parameter te maken.

Stap 5

Sluit de editor nadat u klaar bent met het aanbrengen van wijzigingen in het register. Het is niet nodig om het bestand op te slaan, zoals gebruikelijk is in gewone editors. De aangebrachte wijzigingen worden van kracht wanneer het programma waarnaar ze verwijzen opnieuw naar het systeemregister gaat - dit kan zijn na een herstart of eerder, of misschien heeft u geen tijd om de editor te sluiten en leest het programma de nieuwe instellingen.

Aanbevolen: