Welke Speler Speelt Het Mkv-formaat

Inhoudsopgave:

Welke Speler Speelt Het Mkv-formaat
Welke Speler Speelt Het Mkv-formaat

Video: Welke Speler Speelt Het Mkv-formaat

Video: Welke Speler Speelt Het Mkv-formaat
Video: 👉 Raad de SPELER! ⚽ | VP VoetbalQuiz #2 ⏱️ 2024, April
Anonim

Met MKV kunt u video- en audiotracks in hoge kwaliteit opslaan vanwege de eigenaardigheden van het opslaan van informatie in dit formaat door een minimale hoeveelheid compressie. Het openen van MKV kan worden gedaan met behulp van verschillende gratis spelers die op internet kunnen worden gedownload.

Welke speler speelt het mkv-formaat
Welke speler speelt het mkv-formaat

VLC

Voor het bekijken van MKV op een computer in Windows-, Linux- of Mac OS-besturingsfamilies is de multifunctionele multi-platform VLC-speler geschikt. Het programma bestaat ook voor draagbare apparaten van de Android- en iOS-familie en u kunt het rechtstreeks downloaden van respectievelijk de Play Market- en AppStore-winkels.

Om het programma te installeren en te configureren om MKV af te spelen, gaat u met uw browser naar de officiële website van de applicatie op internet. Eenmaal op de site, klik op de knop "Download VLC". Selecteer in het volgende scherm de versie van uw besturingssysteem en klik op de downloadlink. Voer vervolgens het bestand uit en installeer het volgens de instructies op het scherm.

Zodra de installatie is voltooid, start u het programma met behulp van de snelkoppeling die op het bureaublad is gemaakt. Selecteer het gedeelte "Bestand" - "Openen" en geef het pad naar het gewenste MKV-bestand op. U kunt ook videobestanden selecteren om in VLC af te spelen door met de rechtermuisknop op de MKV-film te klikken en Openen met - VLC Player te kiezen. Naast MKV ondersteunt het programma het bekijken van andere populaire formaten, zoals AVI of WMV.

K-Lite Codec Pack

In tegenstelling tot VLC is K-Lite een verzameling bibliotheken en programma's waarmee u ondersteuning voor video- en audiobestanden in Windows kunt inschakelen. De benodigde codecs zijn in het systeem geïnstalleerd en breiden de multimediamogelijkheden voor MKV-weergave door middel van het systeem uit.

Om K-Lite te installeren, gaat u naar de officiële website van het programma en downloadt u het codec-pakket. Voor MKV-weergave is het Basispakket geschikt. Klik op de knop Downloaden en download, voer het resulterende bestand uit en voltooi de installatie door de gewenste instellingen te selecteren.

Na het voltooien van de procedure wordt de Windows Media Classic-speler in het systeem geïnstalleerd, die standaard MKV afspeelt. Nadat u het codec-pakket hebt geïnstalleerd, kunt u ook videobestanden bekijken, niet alleen in Windows Media Classic, maar ook in elke andere speler die op het systeem is geïnstalleerd. Als het afspelen van MKV na het installeren van de codec nog steeds niet lukt, start u Windows opnieuw om de gemaakte instellingen toe te passen.

Alternatieve spelers zijn KMPlayer, GOM en Light Alloy. Deze programma's kunnen geschikt zijn voor verschillende soorten computers en zijn niet bijzonder veeleisend voor systeembronnen, en zullen daarom een goede keuze zijn op computers met een relatief zwakke configuratie.

Aanbevolen: