De Speler Instellen: Hoe Doe Je Het Zelf

Inhoudsopgave:

De Speler Instellen: Hoe Doe Je Het Zelf
De Speler Instellen: Hoe Doe Je Het Zelf

Video: De Speler Instellen: Hoe Doe Je Het Zelf

Video: De Speler Instellen: Hoe Doe Je Het Zelf
Video: Zelf Split-Unit Airco monteren? Video stappenplan / tutorial 2024, Mei
Anonim

Elk besturingssysteem in de Windows-familie heeft een ingebouwde Windows Media Player. Het is behoorlijk functioneel en voor de meeste gebruikers zullen de mogelijkheden meer dan voldoende zijn. Maar als u zojuist het besturingssysteem hebt geïnstalleerd, ziet u waarschijnlijk een fout wanneer u een video probeert af te spelen. Het feit is dat de speler zelf niet genoeg is - u moet extra componenten configureren en installeren. Alleen in dit geval is het afspelen van video mogelijk.

De speler instellen: hoe doe je het zelf
De speler instellen: hoe doe je het zelf

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - een driver voor een geluidskaart;
  • - Windows Media Speler;
  • - K-Lite Codec Pack;
  • - Windows Media Player Firefox-plug-in (voor Firefox-browser).

instructies:

Stap 1

Eerst moet u stuurprogramma's voor uw geluidskaart installeren. Anders wordt niet alleen het geluid niet afgespeeld, maar ziet u in sommige gevallen zelfs het beeld niet. Het stuurprogramma moet op een schijf staan, die bij aankoop meestal bij de computer wordt geleverd.

Stap 2

Als u niet over zo'n schijf beschikt, kunnen de stuurprogramma's van internet worden gedownload. Je kunt het beste naar de website van de fabrikant van het moederbord gaan en ze daar downloaden. Drivers worden gedownload in een archief, dus je hebt een archiver nodig om het uit te pakken. U kunt de installatie van het stuurprogramma starten door met de rechtermuisknop op het uitvoerbare bestand te dubbelklikken (in het geval van installatie is dit bestand Setup Exe).

Stap 3

De speler speelt ook geen video af als er geen codecs op het systeem zijn geïnstalleerd. U hoeft ze niet apart te zoeken en te installeren. Download het K-Lite Codec-pakket. U moet zoeken naar een codec-pakket voor uw versie van het besturingssysteem, rekening houdend met de bitness ervan. De 32-bits en 64-bits versies zijn niet compatibel. Zorg ervoor dat u uw computer opnieuw opstart nadat u de codecs hebt geïnstalleerd.

Stap 4

Als u van plan bent de speler te gebruiken om video's op internet te bekijken of naar internetradio te luisteren, heeft u ook extra componenten nodig, plug-ins genaamd. Nadat u ze hebt geïnstalleerd, kunt u online video's rechtstreeks in het internetbrowservenster bekijken.

Stap 5

De plug-in moet worden gedownload, afhankelijk van de browser die u gebruikt om op internet te surfen. Als u de Firefox-browser gebruikt, download dan de Windows Media Player Firefox-plug-in. Nadat de plug-in is gedownload, dubbelklikt u erop met de linkermuisknop en wordt deze geïnstalleerd.

Stap 6

Plug-ins worden volledig gratis verspreid. U kunt ze downloaden voor elke internetbrowser. Nadat u alle bovenstaande componenten hebt geïnstalleerd, zou uw speler alle formaten moeten afspelen.

Aanbevolen: