Welke Speler Moet Ik Mkv-films Bekijken

Inhoudsopgave:

Welke Speler Moet Ik Mkv-films Bekijken
Welke Speler Moet Ik Mkv-films Bekijken

Video: Welke Speler Moet Ik Mkv-films Bekijken

Video: Welke Speler Moet Ik Mkv-films Bekijken
Video: Hoe MKV naar MP4 te converteren in VLC Media Player | Vrij! 2024, Mei
Anonim

De filmliefhebber hoeft niet meer naar de theaters om te genieten van het spectaculaire spektakel. Het enige dat u hoeft te doen, is een computer, een geschikte speler en een goede filmbibliotheek bij de hand hebben.

In mkv-formaat
In mkv-formaat

Er zijn veel speciale programma's voor het afspelen van films op een computer. De verscheidenheid aan formaten dwingt programmeurs om steeds geavanceerdere software te maken die video en geluid van hoge kwaliteit kan ondersteunen. Onder de meest bekende formaten van de afgelopen jaren is *.mkv bijzonder populair geworden.

Meer over het mkv-formaat

Dit formaat is gemaakt in het kader van het doelproject "Matroska - Matryoshka". Een ontwikkelaar van Matroska.org ging op zoek naar een platformonafhankelijke oplossing met sets tools en bibliotheken die op verschillende besturingssystemen konden worden afgespeeld.

Er zijn drie formaten gemaakt voor het project - mka, mks en mk3d. De eerste is voor audio, de tweede is voor ondertitels en de derde is voor 3D-video. Inmiddels is het mkv-formaat ontwikkeld voor video met ondertiteling en audio. Een van de kenmerken: de mogelijkheid om via internet uit te zenden, robuustheid, de mogelijkheid om ondertitels weer te geven, eenvoudig schakelen tussen videotracks, modulaire uitbreidingen.

Het formaat wordt niet ondersteund door hardware op videospelers voor consumenten, wat het gebruik ervan enigszins beperkt. Wel zijn er op de PC bepaalde programma's ontwikkeld waarmee je zonder al te veel moeite films kunt kijken.

Programma's voor mkv

De lijst met programma's om mkv te openen is erg lang. Er zijn echter de meest voorkomende onder hen.

Gom speler

Het is een van de gratis videospelers voor Windows. De belangrijkste reden voor zijn populariteit is de ondersteuning van een groot aantal video- en audioformaten. Heeft ingebouwde eigen codecs en kan ook de codecs gebruiken die in het systeem zijn geïnstalleerd. Tot nu toe heeft ontwikkelaar Gretech Corporation versie 2.2.5 uitgebracht. Het product wordt voortdurend verbeterd en ondersteund.

Lichte legering

Een even populair product van de ontwikkelaar Vortex Team. Gedistribueerd onder een gratis Freeware-licentie. De nieuwste versie voor vandaag is 4.7.8

De KMP-speler

Inbegrepen in de populaire softwarelijn voor het bekijken van films op een computer. Ondersteunt vele formaten, waaronder mkv niet op de laatste plaats. De Pandora TV-ontwikkelaar heeft tot op heden versie 3.8 voor Windows, 1.0 voor iOS en 1.01 voor Android uitgebracht.

Mediaspeler Klassiek

Een eenvoudige maar krachtig genoeg gratis speler, die zowel afzonderlijk als als onderdeel van het K-Light Codec Pak wordt gedistribueerd. Ondersteunt vele formaten, is meertalig en heeft versie 6.4.9. Het project wordt op dit moment niet meer ondersteund.

Aanbevolen: