Hoe De Naam Van Kolommen In Excel Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Naam Van Kolommen In Excel Te Veranderen
Hoe De Naam Van Kolommen In Excel Te Veranderen

Video: Hoe De Naam Van Kolommen In Excel Te Veranderen

Video: Hoe De Naam Van Kolommen In Excel Te Veranderen
Video: Excel || SOMPRODUCT functie uitgelegd 2024, Mei
Anonim

Elke cel in Microsoft Excel heeft specifieke coördinaten. De kolommen van de tabel zijn aangeduid in Latijnse letters, de rijen - in cijfers. Hierdoor kunt u zeer snel de gewenste gegevens vinden die zich in de cellen A6 of B8 bevinden. U hoeft kolommen niet vaak te hernoemen. Een gebruiker beheerste het programma bijvoorbeeld, plaatste per ongeluk ergens een vinkje - en in plaats van Latijnse letters verschenen cijfers. Een soortgelijk probleem doet zich soms voor bij het openen van een spreadsheet die op een andere computer is gemaakt.

Hoe de naam van kolommen in Excel te veranderen
Hoe de naam van kolommen in Excel te veranderen

Noodzakelijk

een computer met Microsoft Excel

instructies:

Stap 1

Kolomaanduiding in Microsoft Excel is nauw verwant aan de weergavemodus voor koppelingen. De link in dit programma is het celadres. De reden dat de kolommen zijn hernoemd is juist vanwege het gebruik van een andere stijl voor deze adressen. Het belangrijkste in deze situatie is dat je niet verdwaalt, ook al heb je nog niet zoveel vertrouwen in dit programma. Je moet een extra "birdie" vinden die een andere gebruiker of zelfs jijzelf op de verkeerde plaats heeft gezet. Als je je nog steeds zorgen maakt over het verpesten van je document, kopieer het dan onder een andere naam en experimenteer met een kopie.

Stap 2

Open het document in Microsoft Excel. Bovenaan het scherm zie je het hoofdmenu. De interfaces van de meeste Microsoft-programma's hebben veel gemeen. Als je er een onder de knie hebt, zul je snel anderen leren begrijpen. Zoek het tabblad "Service". Door met de muis op het label te klikken, ziet u een vervolgkeuzemenu voor u. Zoek de regel "Opties". In sommige versies van het programma wordt deze functie Excel-opties genoemd.

Stap 3

Er verschijnt een venster met een aantal tabbladen voor je. Als je versie 2003 hebt geïnstalleerd, zoek je het tabblad Algemeen en daarin - R1C1 Link Style. In een klein venster ziet u een "vogel" die moet worden verwijderd, en dan krijgen alle kolommen de gebruikelijke alfabetische namen.

Stap 4

In latere versies van Microsoft Excel is de procedure hetzelfde, maar sommige functies hebben een andere naam. Ga op dezelfde manier als in het vorige geval naar "Extra" en open "Opties". Zoek in plaats van het tabblad Algemeen naar Formules en vervolgens naar R1C1-referentiestijl. Verwijder de vogel.

Aanbevolen: