Hoe Maak Je Kolommen In Word

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Kolommen In Word
Hoe Maak Je Kolommen In Word

Video: Hoe Maak Je Kolommen In Word

Video: Hoe Maak Je Kolommen In Word
Video: Word tekst in kolommen verdelen 2024, Mei
Anonim

Kolomopmaak (gewoonlijk "kolommen" genoemd) wordt niet alleen gebruikt in kranten en tijdschriften, maar ook in documenten die zijn gemaakt met de Microsoft Office Word-tekstverwerker. Dit programma heeft een speciale functie voor dergelijke opmaak, waarmee u het vereiste aantal kolommen op de pagina's kunt maken en hun grootte kunt aanpassen.

Hoe maak je kolommen in Word
Hoe maak je kolommen in Word

Noodzakelijk

Tekstverwerker Microsoft Office Word 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Laad een document in Microsoft Word, waarvan de tekst opnieuw moet worden opgemaakt in kolommen, en plaats de invoegcursor op de gewenste pagina. Als u wilt dat de volledige documentinhoud in kolommen past, laat u de cursor op de eerste pagina staan. Het is alleen nodig om een deel van de tekst te selecteren bij het splitsen van een beperkt fragment in kolommen, en als deze optie op hele pagina's moet worden toegepast, is het niet nodig om dit te doen.

Stap 2

Ga naar het tabblad Pagina-indeling en vouw de vervolgkeuzelijst Kolommen uit in de opdrachtgroep Pagina-instelling. Het bevat vier kolomlay-outs, één tot drie kolommen van gelijke breedte en twee asymmetrische tekst met twee kolommen. Selecteer er een of gebruik het item "Andere kolommen" om toegang te krijgen tot de instellingen voor het maken van een willekeurige partitie.

Stap 3

Stel in het venster met aangepaste splitsingsinstellingen het vereiste aantal kolommen in het veld "Aantal kolommen" in. Standaard worden de breedte van de kolommen en de spaties ertussen automatisch ingesteld, maar u kunt deze instelling wijzigen en de grootte van elk ervan zelf instellen. Om dit te doen, schakelt u eerst het vinkje uit bij "Kolomen van gelijke breedte". Daarna wordt het bewerken van de waarden in de vakken "breedte" en "afstand" voor elke kolom beschikbaar - de bijbehorende tabel wordt boven dit selectievakje geplaatst. Als u een verticale balk tussen kolommen wilt plaatsen, vinkt u het vakje Scheidingsteken aan.

Stap 4

Selecteer in de vervolgkeuzelijst Toepassen het bereik van de opgegeven kolominstellingen. U kunt ze instellen voor de selectie, voor de secties die door de huidige selectie worden beïnvloed, voor de huidige pagina, het hele document of van de huidige pagina tot het einde van het document. Afhankelijk van of de tekst was geselecteerd voordat dit dialoogvenster werd geopend, verschijnen sommige van de vermelde opties mogelijk niet in de lijst. Wanneer alle gewenste splitsingsinstellingen zijn opgegeven, klikt u op de knop OK.

Aanbevolen: