Kolommen Wijzigen In Excel

Inhoudsopgave:

Kolommen Wijzigen In Excel
Kolommen Wijzigen In Excel

Video: Kolommen Wijzigen In Excel

Video: Kolommen Wijzigen In Excel
Video: Rijen en kolommen toevoegen, verwijderen en verplaatsen 2023, December
Anonim

Na het invullen van de gegevens van rijen en kolommen van spreadsheets in de Microsoft Office Excel-editor, heeft de gebruiker toegang tot verschillende bewerkingen ermee. Dit kan niet alleen zijn bij het manipuleren van de gegevens van individuele cellen, maar ook van hele rijen of kolommen. Ze kunnen met name worden gedupliceerd, verwijderd, verplaatst of verwisseld - dergelijke bewerkingen zijn vrij eenvoudig te implementeren in Excel.

Hoe kolommen in Excel te veranderen
Hoe kolommen in Excel te veranderen

Noodzakelijk

Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Gebruik een combinatie van knippen en plakken om twee kolommen van een tabel om te wisselen. Om dit te doen, selecteert u er eerst een door op de kop te klikken - een cel met een Latijnse letter boven de bovenste cel van de kolom. Druk vervolgens op Ctrl + X of klik met de rechtermuisknop op de selectie en kies Knippen in het contextmenu.

Stap 2

Selecteer een andere kolom die betrokken is bij de ruiloperatie door op de kop te klikken. Open het contextmenu door met de rechtermuisknop op het geselecteerde gebied te klikken en de opdracht "Gesneden cellen plakken" te selecteren. Deze opdracht wordt gedupliceerd in de vervolgkeuzelijst "Invoegen" die is geplaatst in de groep "Cellen" van het tabblad "Home" in het menu van de tabeleditor - u kunt deze methode van invoegen ook gebruiken.

Stap 3

Als u niet twee kolommen moet verwisselen, maar bijvoorbeeld zes, dan kunt u de vorige twee stappen het vereiste aantal keren uitvoeren, of u kunt een groep kolommen tegelijk knippen en verplaatsen. Om deze selectie te maken, klikt u op alle kolomgroepkoppen terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt. Als er veel van dergelijke kolommen zijn, hoeft u niet op elk ervan te klikken - selecteer de eerste, druk op de Shift-toets en klik op de titel van de laatste. Of druk na het selecteren van de eerste kolom op de pijl naar rechts terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt totdat het hele bereik van kolommen is geselecteerd. De rest van de bewerkingen - knippen en plakken - bij het manipuleren van een groep kolommen verschillen niet van die beschreven in de vorige twee stappen.

Aanbevolen: