Hoe Het Djvu-formaat Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Djvu-formaat Te Converteren
Hoe Het Djvu-formaat Te Converteren

Video: Hoe Het Djvu-formaat Te Converteren

Video: Hoe Het Djvu-formaat Te Converteren
Video: How to convert djvu to pdf 2024, Mei
Anonim

Het djvu-formaat is bedoeld voor documenten waarin naast tekst ook afbeeldingen, grafieken, tabellen, diagrammen, enz. staan. De laatste tijd zijn veel boeken en tijdschriften in dit formaat op internet verspreid. En daar is een verklaring voor: djvu is een digitale versie van een boek, een tijdschrift met alle foto's en tekeningen. Met programma's die met dit formaat werken, kunt u ook snel de gewenste pagina selecteren en ertussen schakelen. Maar soms is het nodig om dit formaat naar andere te converteren.

Hoe het djvu-formaat te converteren
Hoe het djvu-formaat te converteren

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - WinDjView-programma;
  • - Pdf Creator-programma.

instructies:

Stap 1

Een dergelijke behoefte kan ontstaan als u niet alleen de inhoud van djvu wilt lezen, maar ook dit bestand wilt bewerken. Hieronder zullen we het geval bekijken als u dit formaat naar pdf moet converteren.

Stap 2

Om te werken heb je WinDjView en een virtuele printer nodig. Gebruik Pdf Creator als virtuele printer. Download deze twee programma's en installeer ze op de harde schijf van uw computer.

Stap 3

Start WinDjView. Selecteer in het programmamenu "Bestand", dan - "Openen", en gebruik de "Bladeren" om het djvu-bestand te selecteren dat u wilt converteren. Klik nu in de programmawerkbalk op het printerpictogram. Er wordt een venster geopend met in de rechterbovenhoek een regel "Printer", waarnaast een pijl staat. Klik erop en selecteer Pdf Creator als printer.

Stap 4

Nadat u uw printer hebt geselecteerd, klikt u in de linkerbenedenhoek van het venster op Afdrukken. Daarna verschijnt de procesbalk voor bestandsconversie. Na voltooiing verschijnt een venster waarin u aanvullende informatie over het document kunt invoeren. Klik vervolgens in de rechterbenedenhoek van het venster op "Opslaan". Het bestand wordt nu opgeslagen in pdf-formaat. U kunt het openen met elk programma om met dit bestandsformaat te werken.

Stap 5

Als u dit formaat naar tekst moet converteren, kunt u dit niet rechtstreeks doen. Maar in sommige documenten die een tekstlaag hebben, is het gemakkelijk om tekst uit het document te halen. Open het gewenste djvu-document. Hoe u dit doet, staat hierboven beschreven. Selecteer vervolgens "Bestand" in het programmamenu. Selecteer vervolgens "Tekst exporteren" in de lijst met opdrachten die verschijnen. Als deze functie niet beschikbaar is, heeft het huidige document geen tekstlaag. In dit geval, om de tekst te extraheren, converteert u het document naar pdf-formaat en extraheert u het. De meeste pdf-editors bieden de mogelijkheid om tekst uit het pdf-formaat te extraheren.

Aanbevolen: