Hoe Het Djvu-bestandstype Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Djvu-bestandstype Te Openen
Hoe Het Djvu-bestandstype Te Openen

Video: Hoe Het Djvu-bestandstype Te Openen

Video: Hoe Het Djvu-bestandstype Te Openen
Video: How to Open djvu File on Mac 2024, Mei
Anonim

In het DjVu-formaat worden tegenwoordig meestal gratis boeken in elektronische vorm verspreid. De inhoud ervan wordt door de kijker van dit formaat niet als tekst weergegeven, maar als een afbeelding, waarmee het grafische ontwerp van boeken kan worden overgedragen, zelfs de textuur van de vellen. Zowel een stand-alone applicatie als een browser plug-in kunnen als viewer worden gebruikt.

Hoe het djvu-bestandstype te openen
Hoe het djvu-bestandstype te openen

instructies:

Stap 1

Als het besturingssysteem waaronder uw computer draait het DjVu-formaat niet herkent, dan heeft het nog geen programma om met dergelijke bestanden te werken. Kies een applicatie uit het grote aantal DjVu-viewers dat beschikbaar is via internet - bijvoorbeeld DjVu Reader, STDU Viewer, DjVu Solo, enz. Het is het beste om het programma rechtstreeks van de website van de fabrikant te downloaden. Als u bijvoorbeeld WinDjView selecteert, gaat u naar de downloadpagina van de toepassing (het adres staat hieronder in de lijst met bronnen) en klikt u op de link naar de huidige versie van de toepassing - vandaag is dat 1.0.3. Klik dan op de link WinDjView-1.0.3-Setup.exe.

Stap 2

Wacht tot de download start en selecteer in het dialoogvenster Opslaan het item "Uitvoeren". Nadat u een bestand van 13 megabyte naar uw computer hebt gedownload, wordt het installatieprogramma gestart. Volg de instructies en wanneer de installatie is voltooid, kunt u DjVu-bestanden openen zoals alle andere - door te dubbelklikken op de linkermuisknop. U kunt natuurlijk het dialoogvenster gebruiken om bestanden van het WinDjView-programma zelf te openen.

Stap 3

Een andere manier om DjVu-documentpagina's te bekijken, is door een browser te gebruiken die waarschijnlijk op uw besturingssysteem is geïnstalleerd. Het moet worden aangevuld met een plug-in om dit bestandsformaat te lezen. Het kan bijvoorbeeld de DjVu Browser Plug-in zijn, die kan worden gedownload van de website van de fabrikant Caminova - het adres staat hieronder in de lijst met bronnen. Klik op de knop Downloaden op deze pagina, klik vervolgens op Accepteren en downloaden en klik in het dialoogvenster voor het opslaan van bestanden (7 megabytes) op de knop "Uitvoeren". Volg daarna de instructies van de installatiewizard, aan het einde waarvan de browser de magische mogelijkheid heeft om bestanden in het DjVu-formaat in zijn venster weer te geven. Het is mogelijk dat dit opnieuw moet worden opgestart - dit hangt af van het type internetbrowser.

Aanbevolen: