Hoe Een Djvu-bestand Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Djvu-bestand Te Converteren
Hoe Een Djvu-bestand Te Converteren

Video: Hoe Een Djvu-bestand Te Converteren

Video: Hoe Een Djvu-bestand Te Converteren
Video: How to Open djvu File on Mac 2024, Mei
Anonim

Het DjVu-formaat is een handig middel om literatuur op internet te verspreiden, vanwege het kleine volume. Een boekbestand in DjVu-formaat is in feite een verzameling afbeeldingen, gescande pagina's van een boek of tijdschrift. Om bestanden te lezen, kunt u speciale software gebruiken om dergelijke documenten te bekijken, maar het is niet altijd handig om deze te gebruiken. Om het werken met dit soort e-books te vergemakkelijken, worden conversieprogramma's gebruikt.

Hoe een djvu-bestand te converteren
Hoe een djvu-bestand te converteren

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst de "status" van uw DjVu-boekbestand. Als gevolg hiervan moet je er tekst uit halen om het te verwerken in een teksteditor, bijvoorbeeld Word. Vaker zijn er documenten die uit slechts een reeks afbeeldingen bestaan. In dit geval is het noodzakelijk om de tekst te herkennen met een speciaal programma. Een van de beste op dit gebied heet FineReader, versie 11. Het kan direct werken met het DjVu-formaat.

Stap 2

Download en installeer FineReader. Voer het programma uit. Er wordt een venster geopend met een voorstel voor standaardtaken om tekst uit verschillende bronnen te herkennen en over te zetten naar een bepaald programma. Aan de linkerkant geeft een kolom de categorieën van acties weer. Selecteer de tweede regel met de titel "Microsoft Word".

Stap 3

Rechts verschijnt een lijst met acties, waaruit u "Bestand (PDF / Afbeelding) in MS Word" selecteert. Er wordt een dialoogvenster voor bestandsselectie geopend. Voer het DjVu-bestand in dat u wilt converteren. OCR start vanuit uw bestand. Afhankelijk van het vermogen van de computer en het volume van het boek, duurt dit enkele minuten tot een uur of zelfs enkele uren.

Stap 4

Wacht tot het einde van het proces en het openen van het Word-document met de tekst van het bestand dat je hebt geconverteerd. Misschien bevat de tekst bepaalde typefouten en onnauwkeurigheden die handmatig moeten worden gecorrigeerd. Maar als het originele document van goede kwaliteit en leesbaar genoeg was, is het resultaat meestal acceptabel voor de meeste gebruikers.

Stap 5

Om met bestanden te werken die reeds herkende tekst bevatten, download en installeer het STDU Viewer programma, bij voorkeur de laatste versie. Met zijn hulp kunt u tekst selecteren en kopiëren naar elk ander document.

Stap 6

Voer het vereiste bestand uit en open het via STDU Viewer. Controleer op tekst - klik op de werkbalk bovenaan het venster op de knop "Extra" en selecteer "Tekst markeren" in het vervolgkeuzemenu. Probeer een deel van de geschreven tekst te markeren. Als het is gemarkeerd, betekent dit dat u de inhoud kunt kopiëren of zelfs volledig naar een apart bestand kunt exporteren. Klik hiervoor op de knop "Bestand", selecteer de regel "Exporteren" en klik op het opschrift "… als tekst". Het programma slaat alles op in dezelfde map als het hoofd DjVu-document.

Aanbevolen: