Hoe Dvd Naar Computer Te Rippen

Inhoudsopgave:

Hoe Dvd Naar Computer Te Rippen
Hoe Dvd Naar Computer Te Rippen

Video: Hoe Dvd Naar Computer Te Rippen

Video: Hoe Dvd Naar Computer Te Rippen
Video: How to RIP a DVD on a Computer - Digitize your DVDs 2024, Mei
Anonim

Digitale optische schijven Dvd's maakten hun intrede in het leven van de mensheid en verdrongen praktisch cd-schijven van de optische mediamarkt. Dvd's bevatten tegenwoordig films, muziek, softwaredistributies en vele andere soorten informatie. De nadelen van dvd zijn onder meer het onvermogen om informatie te lezen, zelfs met kleine fysieke schade aan het oppervlak. Daarom geven de meeste gebruikers er de voorkeur aan de dvd na aankoop naar hun computer te kopiëren om een back-up te maken van de gegevens die erop staan.

Hoe dvd naar computer te rippen
Hoe dvd naar computer te rippen

Noodzakelijk

  • - Dvd drive;
  • - Nero Burning ROM-programma.

instructies:

Stap 1

Plaats de dvd in uw drive. Druk op de bedieningsknop van de schijflade. Wacht tot de lade is uitgeschoven. Plaats een dvd op de lade. Duw de lade weer naar binnen door deze iets naar de binnenkant van het product te schuiven, of door nogmaals op de bedieningsknop te drukken.

Stap 2

Start het Nero Burning ROM-programma. Na het starten wordt automatisch het dialoogvenster voor het maken van een nieuw project geopend. Sluit het door op de knop "Annuleren" te klikken.

Stap 3

Open het venster voor het kopiëren van tracks van optische media. Druk op de F9-knop of selecteer achtereenvolgens de items "Geavanceerd" en "Save Tracks" in het hoofdtoepassingsmenu.

Stap 4

Geef het apparaat op dat de dvd bevat die u naar uw computer wilt overbrengen. Selecteer in de lijst met apparaten van het dialoogvenster Schijf selecteren de regel die overeenkomt met het station waarop de schijf is geplaatst. Klik OK.

Stap 5

Configureer de instellingen voor het opslaan van gegevens van schijf. Selecteer in de lijst met het label "Track List" de track die op uw harde schijf moet worden opgeslagen. De meeste dvd's met films en softwaredistributies hebben meestal maar één track. Selecteer het bestandsformaat voor de dvd-afbeelding die u wilt maken. In de vervolgkeuzelijst "Uitvoerformaat. bestanden ", stelt u het huidige item" ISO-afbeeldingsbestand (*.iso) " in. Definieer een bestandsnaam en map om deze op te slaan. Klik op de knop "Bladeren" rechts van de vervolgkeuzelijst "Pad". Ga naar de gewenste directory. Voer een naam in voor het bestand. Klik op de knop "Opslaan" Klik op de knop "Opties". Onder aan het dialoogvenster wordt een gebied met extra bedieningselementen weergegeven. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Leessnelheid" in dit gebied het item "Maximum".

Stap 6

Rip de dvd naar uw computer. Klik op de knop Start in het venster Tracks opslaan. Wacht tot het einde van het proces van het kopiëren van informatie. Het proces kan lang duren. De kopieertijd is afhankelijk van de maximale leessnelheid van het station en de hoeveelheid gegevens op de schijf. Informatie over de voortgang van het kopieerproces wordt weergegeven in het dialoogvenster "Voortgang".

Aanbevolen: