Hoe Het Klembord Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Klembord Te Verwijderen?
Hoe Het Klembord Te Verwijderen?

Video: Hoe Het Klembord Te Verwijderen?

Video: Hoe Het Klembord Te Verwijderen?
Video: Het klembord in Windows 10 + Klembordgeschiedenis 2024, Mei
Anonim

Het gebied van het willekeurig toegankelijke geheugen dat bedoeld is voor tijdelijke opslag van de gekopieerde informatie, wordt het klembord genoemd. Als gevolg van werkzaamheden kan het overlopen met gegevens, waardoor het moet worden opgeschoond.

Hoe het klembord te verwijderen?
Hoe het klembord te verwijderen?

instructies:

Stap 1

De eerste optie voor het verwijderen van informatie van het klembord is geschikt voor het besturingssysteem Windows XP en bestaat uit het gebruik van het systeemhulpprogramma clipbrd. Om het uit te voeren, opent u het bestand op C: / WINDOWS / system32 / clipbrd.exe. In deze applicatie ziet u de informatie die momenteel op het klembord staat. Om het klembord te wissen, selecteert u "Bewerken" -> "Verwijderen", of klikt u op het "kruis"-pictogram. Nadat het systeem om bevestiging van de uitgevoerde bewerking heeft gevraagd, klikt u op de knop "Ja".

Stap 2

De tweede optie voor het wissen van het klembord is geschikt voor de besturingssystemen Windows Vista en Windows 7 en bestaat uit het maken van een speciale snelkoppeling die op het bureaublad of Quick Launch kan worden geplaatst voor snelle toegang. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer "Nieuw" -> "Snelkoppeling" in de lijst die verschijnt. Voer in het veld "Specificeer de locatie van het object" "cmd / c echo off |. in clip "(zonder aanhalingstekens), klik vervolgens op de knop "Volgende". Dubbelklik op de gemaakte snelkoppeling om het klembord te wissen.

Stap 3

De derde optie is om een van de speciale programma's te gebruiken die zijn ontworpen om met het klembord te werken, bijvoorbeeld CLCL, ClipbrdClear, Clear Clipboard, enz. Ze zijn gratis en kunnen gratis van internet worden gedownload. Na het installeren van een van de programma's, met behulp van de interface, wordt het mogelijk om de inhoud van het klembord te bekijken en te wissen. Voor het gemak kan de applicatiesnelkoppeling in het systeemvak of op het snelstartpaneel worden geplaatst.

Stap 4

De vierde optie is om de mogelijkheden van Microsoft Word te gebruiken. Start de applicatie en klik vervolgens in het menutabblad "Home" op het pictogram naast het opschrift "Clipboard". Aan de linkerkant van het scherm verschijnt een venster waarmee u de buffer kunt wissen - klik hiervoor op de knop "Alles wissen" of beweeg de muis over de gegevens die u wilt verwijderen en selecteer het juiste item.

Aanbevolen: