Rode Ogen Verwijderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Rode Ogen Verwijderen In Photoshop
Rode Ogen Verwijderen In Photoshop

Video: Rode Ogen Verwijderen In Photoshop

Video: Rode Ogen Verwijderen In Photoshop
Video: Les 167 Photoshop tutorial - Rode ogen verwijderen 2024, April
Anonim

Rode ogen zijn een van de meest voorkomende defecten op foto's bij het fotograferen van mensen en dieren met flits. Het rode-ogeneffect wordt veroorzaakt door de selectieve absorptie en reflectie van licht uit verschillende delen van het spectrum door het netvlies. Met andere woorden, de ogen absorberen het licht van de flits bijna volledig, maar de rode component wordt gereflecteerd en gaat de cameralens binnen. U kunt echter rode ogen verwijderen in een grafische editor. Bijvoorbeeld in Photoshop.

Rode ogen verwijderen in Photoshop
Rode ogen verwijderen in Photoshop

Het is nodig

grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open het fotobestand in de grafische editor Adobe Photoshop. Vouw hiervoor het item "Bestand" van het hoofdmenu uit en selecteer het item "Open …" of druk op de toetsen Ctrl + O. Ga in het dialoogvenster dat verschijnt naar de gewenste map, selecteer het bestand in de lijst en klik op de knop "Openen".

Stap 2

Positioneer de afbeelding en selecteer de weergaveschaal in de viewport voor nauwkeuriger werk. Activeer de "Zoom Tool" van de werkbalk. Beweeg de muiscursor over een van de te corrigeren delen van de foto. Houd de linkermuisknop ingedrukt en teken een kader rond het gewenste gebied (een van de ogen met een rode pupil). Laat de knop los. Pas indien nodig de schaal en positie van de weergave aan met dezelfde tool en schuifbalken.

Stap 3

Activeer de "Rode-ogen-tool". Om dit te doen, houdt u de linkermuisknop boven de eerste knop van de tweede groep werkbalkelementen totdat een menu verschijnt. Klik op het item "Red Eye Tool" in het menu.

Stap 4

Pas de parameters van de tool "Red Eye Tool" aan. Voer in de bovenste balk uw voorkeurswaarden in de velden Pupilgrootte en Darker Amount in. De pupilgrootte bepaalt de verhouding tussen de pupilgrootte en de totale grootte van het gecorrigeerde gebied. De parameter "Donkerder bedrag" stelt de verzadiging van de zwarte kleur in de gegenereerde afbeelding in.

Stap 5

Verwijder een van de rode ogen met behulp van de "Rode-ogen-tool". Klik met de muis in het midden van het rode pupilbeeld. Bepaal of het resultaat bevredigend is. Maak indien nodig de wijzigingen ongedaan door op Ctrl + Z te drukken, pas de parameters van het gereedschap aan en voer de bewerking opnieuw uit.

Stap 6

Verwijder alle rode ogen op de foto. Herhaal stap 2-5 voor elk deel van de afbeelding dat moet worden gecorrigeerd.

Stap 7

Bekijk de resulterende afbeelding. Selecteer het zoomniveau om de hele foto te zien. Zorg ervoor dat er geen gezichten met rode pupillen op de foto staan.

Stap 8

Sla de gecorrigeerde afbeelding op. Selecteer "Bestand" en "Opslaan voor web en apparaten…" in het menu. Geef in het dialoogvenster dat verschijnt het opslagformaat en de beeldcompressiesnelheid op. Klik op de knop "Opslaan". Geef de opslagmap en de bestandsnaam op. Klik op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: