Hoe Windows Te Versnellen

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Te Versnellen
Hoe Windows Te Versnellen

Video: Hoe Windows Te Versnellen

Video: Hoe Windows Te Versnellen
Video: Windows 10 sneller maken - How to (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

Terwijl u programma's installeert en met bestanden werkt, vertraagt het Windows-besturingssysteem aanzienlijk. Door bepaalde acties uit te voeren, kan het echter worden versneld zonder dat u nieuwe componenten hoeft aan te schaffen.

Hoe Windows te versnellen
Hoe Windows te versnellen

instructies:

Stap 1

Een afname van de snelheid van Windows kan optreden als gevolg van een groot aantal programma's die op de achtergrond draaien. Deze programma's zijn vaak helemaal niet nodig. Ze worden meestal gestart door automatisch te laden. Om te voorkomen dat deze programma's uw computer vertragen, sluit u ze uit van de opstartlijst. Ga naar de map "Startup" op C: Documents and SettingsGebruikersnaamHoofdmenuProgramma'sAuto Startup en verwijder de snelkoppelingen van onnodige programma's. In dit geval kunt u ze op elk moment starten met behulp van de gebruikelijke snelkoppelingen. Een diepere bewerking van het opstarten kan worden gedaan met behulp van speciale programma's.

Stap 2

U kunt Windows ook versnellen door tijdelijke bestanden te verwijderen die automatisch worden aangemaakt. De map met tijdelijke bestanden bevindt zich op c: // windows / temp. U hoeft niet de hele map te verwijderen, u hoeft alleen de inhoud te verwijderen. Dit zal wat ruimte op de systeemschijf vrijmaken, wat de snelheid van Windows positief zal beïnvloeden.

Stap 3

Het defragmenteren van harde schijven versnelt ook de prestaties van Windows. Tijdens het defragmentatieproces worden de bestanden die naar de schijf zijn geschreven, georganiseerd in clusters, waardoor de toegang ertoe aanzienlijk wordt versneld. De standaard defragmentatiemethode is om de standaardtool voor het besturingssysteem te gebruiken. Om het in te schakelen, klikt u op "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - "Systeemwerkset" - "Defragmentatie". Voer geen programma's uit tijdens de defragmentatie. De duur van dit proces is afhankelijk van de fragmentatie van bestanden, hun aantal en de grootte van de harde schijf.

Stap 4

U kunt ook de werking van het besturingssysteem versnellen met behulp van speciale optimalisatieprogramma's. Ze analyseren automatisch de status van Windows, verwijderen tijdelijke bestanden en registervermeldingen, stellen u in staat het opstarten te bewerken en de schijf op te ruimen.

Aanbevolen: