Lagen Samenvoegen

Inhoudsopgave:

Lagen Samenvoegen
Lagen Samenvoegen

Video: Lagen Samenvoegen

Video: Lagen Samenvoegen
Video: How to merge layers in Photoshop (2021 Tutorial) 2024, Mei
Anonim

Het grote aantal lagen dat ontstaat bij het maken van een complexe compositie in Adobe Photoshop is soms een grote belemmering voor de ontwerper. Dit leidt tot een afname van de productiviteit van zijn werk, omdat het gemakkelijk is om erin verward te raken. Bovendien vergroot een groot aantal lagen de grootte van het bestand, wat extra computerbronnen vereist, die soms al ernstig ontbreken. Redding in dit soort situaties is de bewerking van het samenvoegen van die lagen van de compositie, waarvan het werk al is voltooid.

Lagen samenvoegen
Lagen samenvoegen

instructies:

Stap 1

Allereerst moet eraan worden herinnerd dat naarmate het maken van elke nieuwe laag de mogelijkheden om met de afbeelding te werken uitbreidt, vernietiging en samenvoeging van verschillende lagen u onherroepelijk bepaalde mogelijkheden ontneemt: onafhankelijke bewerking van fragmenten of individuele parameters van elke laag nu onmogelijk wordt. Daarom moet de ontwerper elke keer dat hij een dergelijke bewerking uitvoert er 100% zeker van zijn dat het werk aan elk van de samengevoegde lagen voor altijd is voltooid en dat hij in de toekomst geen tijd meer hoeft te besteden aan opnieuw verdelen of opnieuw weergeven de samengevoegde lagen om de een of andere reden, bovendien dat het soms technisch onmogelijk is om op enigerlei wijze te implementeren.

Stap 2

Desalniettemin, als de bewerking nog moet worden uitgevoerd, biedt het Photoshop-programma verschillende manieren om het uit te voeren. De verschillen tussen deze methoden zitten vooral in de manier waarop de samen te voegen lagen kunnen worden geselecteerd. In de meest algemene vorm wordt de bewerking als volgt uitgevoerd: in de lijst met lagen worden twee of meer regels met de namen van de lagen gemarkeerd. Voor selectie worden de standaard, geaccepteerd in de meeste interfaces, gebruikt, de Ctrl-toetsen - om enkele lagen toe te voegen aan of te verwijderen uit de selectie, of Shift - om een set elementen te selecteren wanneer ze naar de eerste en laatste in hun rij wijzen. Nadat u meerdere lijnen met lagen hebt geselecteerd, selecteert u via het contextmenu (het wordt opgeroepen door met de rechtermuisknop te klikken) of via het hoofdmenu Lagen de opdracht Lagen samenvoegen. Het resultaat is dat in plaats van meerdere lagen, degene die in de lijst waren gemarkeerd, er één verschijnt - het product van het samenvoegen van de originele.

Stap 3

Je kunt bewust geen lijnen selecteren in de lijst met lagen, maar direct samenvoegen wat nu zichtbaar is in de werkruimte van de compositie. Dat wil zeggen, als lagen in de compositie zijn uitgeschakeld (het pictogram met een symbolische afbeelding van een oog tegenover deze lagen is uitgeschakeld, dat wil zeggen, ze zijn op dit moment niet zichtbaar), dan blijven ze na de samenvoegbewerking intact, elk blijft op zijn plaats in de lijst met lagen. Soms is dit handig omdat: de ontwerper heeft een visuele bevestiging van welke lagen nu zullen worden samengevoegd - precies die welke zich direct voor zijn ogen bevinden. In dit geval kan elk van deze lagen worden geselecteerd in de lijst met lagen en kan het aangrenzende commando van hetzelfde menu worden toegepast - Zichtbaar samenvoegen.

Stap 4

Als de lagen in een groep zijn verzameld, heeft het Photoshop-programma in dit geval een handige functie: u kunt de hele groep in een enkele laag converteren. Alle lagen in de groepsmap worden dus samengevoegd zonder enige extra manipulatie: selecteer de gewenste groep in de lijst met lagen en gebruik de opdracht Groep samenvoegen in het contextmenu. De groep verdwijnt en er verschijnt een nieuwe laag op zijn plaats in de lagenlijst, met het resultaat van het samenvoegen van de inhoud van de vorige groep.

Stap 5

Er is ook de meest radicale manier om lagen in Photoshop samen te voegen: de opdracht Afbeelding afvlakken. Het gebruik van dit commando is eerlijk gezegd zelden gerechtvaardigd. Het vernietigt expliciet alle technische stadia van het werken aan een afbeelding - lagen, maskers, transparantieparameters, enz. Waarom zou een ontwerper al zijn technische ontwikkelingen, waaraan uren aan een bepaald beeld zijn besteed, kapot maken - blijft een raadsel. Tenzij de taak heel eenvoudig was, waren de operaties elementair en werden er in feite geen technische constructies uitgevoerd. In alle andere gevallen is de bewerking Flatten Image, eerlijk gezegd, monsterlijk. Om de een of andere reden geloven veel beginnende ontwerpers dat het absoluut noodzakelijk is om het uiteindelijke bestand op te slaan met een enkele afbeelding zonder lagen, maar ze hebben het mis. Het Photoshop-programma heeft een opdracht Opslaan als. Indien geselecteerd, heeft de gebruiker een extra instellingsoptie, waarmee u kunt specificeren of informatie over lagen in een bestand moet worden opgeslagen of niet. Het is dus eenvoudiger om een "licht" bestand op te slaan dat bedoeld is voor uitwisseling met een klant of overdracht via het netwerk (meestal een JPEG-bestand), zonder de lagen van de originele compositie speciaal samen te voegen. Het bestand met alle lagen en instellingen in het "native" Photoshop-formaat (PSD) moet apart worden opgeslagen, omdat, zoals de ervaring leert, je vroeg of laat terug moet naar het bewerken van een afbeelding, vooral als het gaat om een complexe compositie, ook nadat de klant tevreden was en het werk officieel is aanvaard. Het meest aanstootgevende in dergelijke situaties is dat de ontwerper met zijn dure tijd betaalt voor zijn eigen arrogantie: als hij niet op de eens zo beruchte Flatten Image had geklikt, en een nieuwe fix zou slechts een paar minuten duren, na het samenvoegen van alle lagen, hij zou opnieuw hard moeten werken, opnieuw tellen.

Aanbevolen: