Wat Zijn Codecs

Inhoudsopgave:

Wat Zijn Codecs
Wat Zijn Codecs

Video: Wat Zijn Codecs

Video: Wat Zijn Codecs
Video: What is a Codec as Fast As Possible 2024, Mei
Anonim

Bijna iedereen gebruikt tegenwoordig op de een of andere manier een pc. Bovendien kunnen we gerust stellen dat zeker de helft van de gebruikers regelmatig video's bekijkt of naar muziek luistert op hun computer. Het is paradoxaal dat slechts een klein percentage van de mensen weet wat een "codec" is en wat ze moeten doen als er problemen mee ontstaan.

Wat zijn codecs
Wat zijn codecs

Het is nodig

Toegang tot internet

instructies:

Stap 1

Stel je de volgende analogie voor. Er liggen verschillende boeken voor je: in het Duits, in het Frans, in het Engels en Russisch. Iemand die alleen Russisch kent, kan slechts één van deze boeken lezen. Dit betekent echter niet dat de rest van de boeken in principe niet voor hem beschikbaar zijn - je kunt een vertaler gebruiken, een publicatie kopen in een begrijpelijker versie of, in extreme gevallen, de vereiste taal leren.

Stap 2

De situatie is vergelijkbaar in de computer. Elk bestand heeft een formaat - voor "kladblok" is het.txt, voor afbeeldingen.

Stap 3

Audio- en videobestanden hebben een enorm aantal mogelijke formaten. Dit heeft verschillende doelen: het mediabestand in een kleiner volume opslaan, een beter beeld krijgen, of een video maken zodat het herkend wordt door een specifiek programma (game). Daarom volgt de definitie van een codec: het is een verzameling bestanden die de pc "leren" om te werken met bestanden van een bepaald mediaformaat (of, zoals hierboven vermeld, "dezelfde taal leren spreken").

Stap 4

Installeer een set codecs op uw pc. Telkens wanneer u een nummer of video afspeelt, komt u een bericht tegen dat "onbekend bestandsformaat" voor de computer staat - het probleem is precies het gebrek aan "kennis" van de machine. In 90% van de gevallen wordt het probleem opgelost door het programma "K-Lite Mega Codec Pack" te installeren - dit is waarschijnlijk het meest populaire pakket op internet, dat uw Windows zal trainen om de meest populaire formaten te reproduceren. Tegelijkertijd kunt u tijdens de installatie kiezen welke kit u nodig heeft: wanneer u de "maximum" installeert, kunt u met enkele honderden bestandstypen werken. Een gewone gebruiker heeft zo'n variëteit echter niet nodig, omdat in het dagelijks leven niet meer dan een dozijn basisformaatvariaties worden gebruikt.

Aanbevolen: