Hoe Een Harde Schijf Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Te Installeren
Hoe Een Harde Schijf Te Installeren

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Installeren

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Installeren
Video: HOE VERVANG JE EEN HARDE SCHIJF VAN EEN COMPUTER + WINDOWS 10 INSTALLATIE in 11 minuten tutorial 2024, Mei
Anonim

Als er niet genoeg permanent geheugen in een pc is, is het raadzaam om een nieuwe harde schijf toe te voegen. Om dit te doen, is het belangrijk om het juiste type en de juiste parameters van de harde schijf te kiezen. Bovendien is het noodzakelijk om de mogelijkheden van het moederbord van de computer te verduidelijken.

Hoe een harde schijf te installeren
Hoe een harde schijf te installeren

Het is nodig

  • - instructies voor de computer;
  • - kruiskopschroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Zoek en bestudeer de instructies voor het moederbord van uw computer. Bezoek de website van de ontwikkelaar voor dit apparaat als je geen papieren exemplaar van het document hebt. Ontdek welke poorten aanwezig zijn op dit apparaat. Zet uw computer uit.

Stap 2

Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de schroeven aan de achterkant van de behuizing te verwijderen. Verwijder de linkerwand van de computereenheid. Bekijk welke slots beschikbaar zijn voor het aansluiten van een harde schijf. Dit kunnen brede IDE-kabels en kleine zwarte SATA-connectoren zijn.

Stap 3

Controleer op losse connectoren die uit de voeding komen. In dit geval ziet u een platte SATA-voedingskabel of een vierbaans IDE-connector.

Stap 4

Selecteer op basis van de ontvangen informatie een nieuwe harde schijf. Bepaal voor de aankoop de volgende kenmerken van uw nieuwe apparaat: geheugencapaciteit, baudrate en spindelrotatie.

Stap 5

Als je een relatief oude computer hebt, sluit dan geen harde schijven met veel geheugen, zoals 1 TB, aan. Hierdoor kan het apparaat defect raken.

Stap 6

Sluit na aanschaf van een nieuwe harde schijf deze aan op het moederbord. Sluit de kabel van de voeding aan op de juiste sleuf. Sluit nu de harde schijf aan op het moederbord van de computer. Gebruik hiervoor een SATA-SATA- of IDE-IDE-kabel.

Stap 7

Sluit de computerkast. Zet de hardware aan en ga naar het BIOS-menu. Om dit te doen, moet u in de regel op de Delete-toets drukken. Open het menu Geavanceerde instellingen (opstartopties).

Stap 8

Selecteer het submenu Prioriteit harde schijf. Stel de naam van uw oude harde schijf in op First Boot Device. Start uw computer opnieuw op en sla uw wijzigingen op.

Stap 9

Zodra het besturingssysteem is geladen, opent u het menu Deze computer. Formatteer de nieuwe harde schijf. Maak er indien nodig extra secties over.

Aanbevolen: