Hoe De Cache Te Wissen

Hoe De Cache Te Wissen
Hoe De Cache Te Wissen

Video: Hoe De Cache Te Wissen

Video: Hoe De Cache Te Wissen
Video: Hoe kan ik de cache bestanden wissen van Microsoft Teams (Microsoft Windows 10) 2024, Mei
Anonim

De meeste gebruikers gebruiken een van de vier populairste browsers om op internet te surfen: Internet Explorer, Opera, Firefox of Google Chrome. Al de tijd die gebruikers op internet doorbrengen, slaan browsers automatisch tijdelijke bestanden van webpagina's op, ook wel "cache" genoemd. Elke browser heeft een specifieke plaats om ze op te slaan, evenals methoden en manieren om ze te verwijderen.

Hoe de cache te wissen
Hoe de cache te wissen

In de regel zijn in alle browsers de opties standaard ingesteld om de cache op te slaan zonder deze te verwijderen. Na verloop van tijd neemt de cache een grote hoeveelheid geheugen in beslag. Het wordt noodzakelijk om de cache zelf op te schonen. Er zijn methoden voor het verwijderen die worden gebruikt voor automatisch opschonen in elke browser.

Om de cache in Internet Explorer te wissen, selecteert u "Service" in het "Menu" en selecteert u "Internetopties" in het tabblad dat verschijnt. U kunt de cache onmiddellijk uit de browsegeschiedenis verwijderen door op de knop Verwijderen te klikken. Selecteer vervolgens het item "Tijdelijke internetbestanden" en verwijder het ook. We bevestigen de geselecteerde actie en sluiten het venster - op verzoek van de gebruiker heeft Internet Explorer het gewist met behulp van ingebouwde tools.

Fans van de Opera-browser moeten het tabblad "Extra" activeren en het item "Instellingen" selecteren. Ga in het venster dat verschijnt naar het tabblad "Geavanceerd" en selecteer het gedeelte "Geschiedenis". Er verschijnt een knop "Wissen" tegenover het item "Schijfcache" - klik gerust. De cache is gewist.

Een soortgelijk algoritme voor het wissen van de cache in de Firefox-browser. Ga op dezelfde manier via het item in het menu "Extra" naar "Opties". Op het tabblad "Privacy" vinden we het item "Cache" en activeren we de knop "Wissen". We bevestigen de geselecteerde actie door op de knop "Voltooien" te klikken. Vanaf versie 3.5, om de passage van het menu te versnellen, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + Shift + Del en gaat u onmiddellijk naar het tabblad om de cache te wissen.

Ook de Google Chrome browser weet de cache correct en zelfstandig op te schonen. Om dit te doen, kunt u de toetsencombinatie Ctrl + Shift + Del gebruiken, vergelijkbaar met Firefox, om direct naar het tabblad te gaan om de cache te wissen. In het venster dat verschijnt, moet de gebruiker de volgende secties selecteren om te verwijderen: browsegeschiedenis wissen, downloadgeschiedenis, cokie-bestanden, gegevens, formulieren en wachtwoorden invullen, en ook een periode selecteren - vanaf de laatste dag om het opschonen van de de hele tijd dat de browser actief is. Activeer daarna de start van het opschonen met de knop "Browsegegevens wissen". De browser zal de cache opschonen.

Aanbevolen: