Hoe U Stuurprogramma's Op Uw Computer Kunt Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe U Stuurprogramma's Op Uw Computer Kunt Controleren
Hoe U Stuurprogramma's Op Uw Computer Kunt Controleren

Video: Hoe U Stuurprogramma's Op Uw Computer Kunt Controleren

Video: Hoe U Stuurprogramma's Op Uw Computer Kunt Controleren
Video: internet verbinding problemen herstellen 2024, Mei
Anonim

Heel vaak is de reden voor kleine problemen, zoals het ontbreken van geluid of de onbruikbaarheid van bepaalde apparaten, het ontbreken van de nodige stuurprogramma's, dus u moet het systeem regelmatig controleren.

Hoe u stuurprogramma's op uw computer kunt controleren
Hoe u stuurprogramma's op uw computer kunt controleren

Het is nodig

  • Persoonlijke computer
  • Gespecialiseerde programma's:
  • Stuurprogramma-updater
  • Driver Checker
  • Apparaatdokter

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om uw computer te controleren op geïnstalleerde stuurprogramma's, is door dit te doen met Apparaatbeheer. Om dit te doen, beweegt u de muis over het pictogram mijn computer, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u het item Apparaatbeheer in het contextmenu dat wordt geopend. In het geopende venster ziet u een lijst met alle geïnstalleerde stuurprogramma's, op dezelfde plaats waar u het stuurprogramma opnieuw moet bijwerken of opnieuw installeren, zal er een geel vraagteken zijn.

Stap 2

U kunt het besturingssysteem ook programmatisch controleren op stuurprogramma's. Om dit te doen, kunt u het zeer populaire Driver Updater-programma gebruiken. Dit programma scant niet alleen het hele systeem op geïnstalleerde stuurprogramma's, maar downloadt ook de ontbrekende van internet. Driver Updater ondersteunt meer dan 230.000 apparaten en fabrikanten, heeft een Russische interface, maar heeft ook een belangrijk nadeel: het is niet gratis.

Stap 3

Om beschadigde of verouderde stuurprogramma's te detecteren, kunt u het al even populaire programma van dit type gebruiken - Driver Checker. Dit programma zal automatisch alle stuurprogramma's bijwerken en repareren, beschadigde stuurprogramma's verwijderen en een reservekopie maken van bestaande stuurprogramma's in geval van problemen. Helaas is Driver Checker, net als Driver Updater, geen gratis software.

Stap 4

U zult genieten van tal van voorzieningen met behulp van betaalde programma's, maar als uw keuze uit budgetproducten is, dan zou u geïnteresseerd moeten zijn in Device Doctor. Deze software heeft dezelfde functionaliteit als zijn betaalde tegenhangers, maar heeft een aantal belangrijke nadelen, bijvoorbeeld het vrijwel volledige gebrek aan informatie over de geïnstalleerde stuurprogramma's. Het is ook een groot ongemak dat het programma geen informatie geeft over de compatibiliteit van de gedownloade stuurprogramma's met het besturingssysteem dat op de computer is geïnstalleerd.

Aanbevolen: