Hoe Cijfers In Letters In Excel Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Cijfers In Letters In Excel Te Veranderen
Hoe Cijfers In Letters In Excel Te Veranderen

Video: Hoe Cijfers In Letters In Excel Te Veranderen

Video: Hoe Cijfers In Letters In Excel Te Veranderen
Video: Cijfers en letters in Excel 2024, Mei
Anonim

De meeste gebruikers van de Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor zijn eraan gewend dat regelnummers op de pagina's worden aangegeven met cijfers en kolommen met letters. Dit is echter niet de enige manier om verwijzingen naar tabelcellen aan te geven - in plaats daarvan zijn zowel rijen als kolommen genummerd. De verwijzing naar de gewenste cel met deze nummeringsstijl bestaat uit twee cijfers, waarvan de eerste overeenkomt met het paginanummer en de letter R (Rij - rij) ervoor staat, en de tweede - met het kolomnummer en de letter C (Kolom - kolom) wordt ervoor geplaatst.

Hoe cijfers in letters in Excel te veranderen
Hoe cijfers in letters in Excel te veranderen

instructies:

Stap 1

Wijzig de koppelingsstijl in de instellingen van de spreadsheeteditor als u de cijfers in de kolomnummers wilt vervangen door letters. De waarde van deze instelling wordt samen met de gemaakte tabel in het bestand opgeslagen. Als u de tabel vanuit het bestand opent, laadt u deze instelling dus ook - Excel zal deze lezen en de kolomnummering uitlijnen. Als u een bestand opent dat is gemaakt met een andere waarde voor deze instelling, ziet u een andere stijl voor kolomnummering. Hieruit volgt dat u misschien de voor u ongebruikelijke linkstijl niet hoeft te veranderen - u hoeft alleen de tabel met de "verkeerde" nummering te sluiten en alles zal terugkeren naar zijn normale staat. Als er toch een dergelijke behoefte bestaat, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 2

Vouw het hoofdmenu van de spreadsheeteditor uit door op de grote ronde knop in de linkerbovenhoek van het venster te klikken. Helemaal onderaan zijn er twee knoppen, waarvan er één het opschrift "Excel-opties" heeft - klik erop. Dit alles kan worden gedaan zonder een muis te gebruiken - het hoofdmenu kan worden geopend door eerst op de ALT-toets en vervolgens op de F-toets te drukken, en u kunt de Excel-optietoegangsknop selecteren door op de M-toets te drukken.

Stap 3

Selecteer het item "Formules" aan de linkerkant van het instellingenvenster dat wordt geopend. Onder de instellingensecties met betrekking tot het invoeren van formules, moet u de sectie "Werken met formules" vinden. Het eerste selectievakje in deze sectie, gemarkeerd met het opschrift "R1C1 linkstijl", bepaalt hoe de kolommen worden gemarkeerd op de pagina's van de spreadsheeteditor. Om cijfers door letters te vervangen, moet u dit veld uitvinken. Deze manipulatie kan ook zowel met de muis als met het toetsenbord worden gedaan - het indrukken van de alt="Afbeelding" + 1 toetscombinatie vervangt het klikken op dit selectievakje.

Stap 4

Klik op de knop "OK" om de wijzigingen in de instellingen vast te leggen en Excel verandert de cijfers in de kolomkoppen in letters.

Stap 5

Als u eerdere versies van Excel gebruikt, vindt u de ronde knop om naar het hoofdmenu te gaan niet. Vouw in Microsoft Excel 2003 het gedeelte Opties van het menu uit en zoek en wijzig op het tabblad Algemeen dezelfde instelling voor R1C1-referentiestijl.

Aanbevolen: