Afdrukservice Inschakelen

Inhoudsopgave:

Afdrukservice Inschakelen
Afdrukservice Inschakelen

Video: Afdrukservice Inschakelen

Video: Afdrukservice Inschakelen
Video: iPhoto afbeeldingen bijsnijden en exporteren voor het web of een afdruk service 2024, Mei
Anonim

Het in- en uitschakelen van services, inclusief printservice, in het Windows-besturingssysteem is een standaardprocedure en vereist geen extra software.

Afdrukservice inschakelen
Afdrukservice inschakelen

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Configuratiescherm" om de afdrukservice te starten. Open de link "Beheer" door met de muis te dubbelklikken en vouw het knooppunt "Computerbeheer" uit. Ga naar het gedeelte "Services" en dubbelklik ook om het item "Print Spooler" te openen.

Stap 2

Selecteer de optie "Auto" in de vervolgkeuzelijst van de regel "Opstarttype". Gebruik de Start-knop onder de statusregel om de afdrukservice onmiddellijk in te schakelen.

Stap 3

Gebruik een alternatieve methode om de gewenste service te starten. Ga hiervoor terug naar het hoofdmenu Start en ga naar het dialoogvenster Uitvoeren. Typ net start spooler op de regel Openen en bevestig de start van de afdrukservice door op OK te klikken.

Stap 4

Een andere manier om de geselecteerde service in te schakelen, is door hetzelfde dialoogvenster Uitvoeren te gebruiken. Voer services.msc in de regel "Openen" in en bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop OK te klikken. Specificeer de "Print Spooler"-service in de geopende catalogus met systeemservices en schakel deze in door op "Start service" te klikken.

Stap 5

Om de geselecteerde service automatisch in te schakelen, keert u terug naar het hoofdmenu "Start" en gaat u naar het gedeelte Instellingen. Open het "Configuratiescherm" en ga naar het servicemenu van het item "Printer" door te dubbelklikken. Selecteer de optie Print Manager gebruiken in de beschikbare printermap en bevestig de aangebrachte wijzigingen door op OK te klikken. Het succes van deze procedure wordt aangegeven door het verschijnen van het afdrukservicepictogram in het systeemvak.

Stap 6

Gebruik het dialoogvenster "Uitvoeren" om de afdrukservice uit te schakelen. Typ net stop spooler in de regel "Openen" en bevestig de geselecteerde actie door op de knop OK te klikken.

Aanbevolen: