Hoe Maak Je Een Hdr-foto

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Hdr-foto
Hoe Maak Je Een Hdr-foto

Video: Hoe Maak Je Een Hdr-foto

Video: Hoe Maak Je Een Hdr-foto
Video: Hoe maak je een HDR foto (deel 1) 2024, Mei
Anonim

De afgelopen jaren is HDR-fotografie erg populair geworden. Het is je vast vaker opgevallen dat je bij het fotograferen voor het hoofdonderwerp iets moet opofferen. De lucht kan bijvoorbeeld eenvoudig veranderen in een effen witte vlek, of donkere plaatsen kunnen detail en kleur volledig verliezen en volledig zwart worden. HDR-fotografie is fotografie met een hoog dynamisch bereik. Met eenvoudige manipulaties kunt u een foto maken zonder kleuren te verliezen.

Hoe maak je een hdr-foto
Hoe maak je een hdr-foto

Het is nodig

Photoshop, digitale spiegelreflexcamera met handmatige belichtingsregeling en fotograferen in raw-formaat, raw-converter

instructies:

Stap 1

Allereerst moet je meerdere foto's maken met verschillende belichtingen (minimaal drie foto's). De camera moet goed vast staan, hiervoor kun je het beste een zwaar statief gebruiken. Foto's moeten dezelfde compositie hebben, maar verschillend in belichting: van heel donker tot heel licht.

Stap 2

Een andere optie is om 1 onbewerkte afbeelding te nemen. Maak vervolgens in een onbewerkte converter 3 foto's van deze afbeelding. Eén foto met gemiddelde belichting en contrast. De tweede moet donkerder zijn dan de eerste, zodat alle blootgestelde gebieden duidelijk zichtbaar worden en kleur krijgen. De derde foto moet veel lichter zijn dan de eerste, zodat de gaten in de schaduw niet langer gaten zijn en textuur en kleur krijgen.

Stap 3

Het maakt niet uit hoe je je foto's hebt gemaakt, open ze allemaal in Photoshop in één document. Elke foto moet op een aparte laag staan. Je zou drie lagen moeten hebben: licht, medium en donker. Maak maskers voor alle drie de lagen. Voor de medium belichtingslaag moet het masker wit zijn en voor de andere twee moet het zwart zijn.

Stap 4

Gebruik een witte borstel op het donkere laagmasker om de lucht en de plaatsen die donkerder zouden moeten zijn te schilderen. Pas de zachtheid en dekking van het penseel aan. Harde randen zullen de foto verpesten en al je manipulaties duidelijk en hard maken. Het werk is zeer secuur. Door volume te creëren en de foto te verzadigen met kleur, moet je misschien over de kleinste details nadenken.

Stap 5

Doe hetzelfde werk op het lichte laagmasker. Markeer alle donkere gebieden zodat er geen dips zijn. Als je iemands portret bewerkt, dan helpt deze techniek je om het gezicht volumineuzer te maken en waar nodig de schaduwen te benadrukken.

Aanbevolen: