Een Harde Schijf Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Aansluiten
Een Harde Schijf Aansluiten

Video: Een Harde Schijf Aansluiten

Video: Een Harde Schijf Aansluiten
Video: 6. Harde schijf aansluiten 2024, Mei
Anonim

Bij het kiezen van harde schijven winnen de laatste tijd schijven met een SATAII-verbindingsinterface aan grote populariteit. In de opslagruimte heeft SATA-stroom IDE verdrongen. De groeiende populariteit van de lijn van nieuwe harde schijven kan worden verklaard door de hoge snelheid van informatie-uitwisseling, evenals de langdurige werking van dit apparaat. Daarom ligt de keuze bij het kiezen van een harde schijf - IDE of SATA voor de hand. Bovendien zal het aansluiten van een dergelijk apparaat niet veel tijd kosten.

Een harde schijf aansluiten
Een harde schijf aansluiten

Het is nodig

SATAII harde schijf, 2 aansluitkabels en SATA naar IDE adapter

instructies:

Stap 1

Kies met alle variatie in de computerwinkels een harde schijf van het juiste formaat. Neem hierover contact op met uw verkoopassistent. De keuze van het merk van de schijffabrikant moet serieus worden genomen.

Houd rekening met 2 situaties bij het aansluiten van een harde schijf:

- het moederbord ondersteunt het aansluiten van een SATA-schijf;

- Het moederbord ondersteunt geen SATA-schijfverbinding.

Een harde schijf aansluiten
Een harde schijf aansluiten

Stap 2

Moederbord met ondersteuning voor het aansluiten van een SATA-schijf. In dit geval zal het aansluiten van de schijf niet veel tijd kosten en geen extra problemen veroorzaken, omdat SATA-schijven zijn geïntegreerd in het moederbord.

Open de 2 zijpanelen van de systeemeenheid. Als u de harde schijf wilt vervangen, draait u de schroeven los waarmee de harde schijf is bevestigd en verwijdert u deze. Plaats een nieuwe en zet deze vast met bouten. Sluit de 2 aansluitkabels aan: de ene op het moederbord en de andere op de voeding. Sluit vervolgens de zijpanelen van de systeemeenheid.

Een harde schijf aansluiten
Een harde schijf aansluiten

Stap 3

Moederbord zonder ondersteuning voor SATA-schijfverbinding. In dit geval moet u extra adapters gebruiken om de harde schijf aan te sluiten. Een goed alternatief is het universele SATA-IDE-bord. Hiermee kunt u SATA-schijven aansluiten op IDE en omgekeerd. Zo'n bord is duurder dan simpele adapters, maar wint qua snelheid van gegevensuitwisseling.

Aanbevolen: