Niet-verwijderbare Programma's Verwijderen

Inhoudsopgave:

Niet-verwijderbare Programma's Verwijderen
Niet-verwijderbare Programma's Verwijderen

Video: Niet-verwijderbare Programma's Verwijderen

Video: Niet-verwijderbare Programma's Verwijderen
Video: Een Programma verwijderen binnen Windows 10 2024, Mei
Anonim

Wanneer een programma op een computer wordt geïnstalleerd, wordt er ook een de-installatieprogramma geïnstalleerd, dat tot doel heeft het programma, alle door het programma gemaakte componenten en vermeldingen in het systeemregister te verwijderen. Niet alle uninstallers kunnen echter rekening houden met de eigenaardigheden van de hardware, software en het besturingssysteem van uw computer. Als gevolg hiervan genereren pogingen om een dergelijk programma te verwijderen alleen foutmeldingen, waardoor het programma in de geïnstalleerde lijst blijft staan.

Niet-verwijderbare programma's verwijderen
Niet-verwijderbare programma's verwijderen

instructies:

Stap 1

In dit geval zou de eenvoudigste oplossing zijn om vermeldingen met betrekking tot dit programma handmatig uit het Windows-register te verwijderen. De eerste stap in deze procedure is om de verwijderingswizard te starten - door met de rechtermuisknop op "Deze computer" te klikken, selecteert u "Programma's toevoegen of verwijderen" in het contextmenu. Hetzelfde kan worden gedaan via het bedieningspaneel - een link ernaar bevindt zich in het menu op de knop "Start".

Stap 2

Het duurt enkele seconden (soms enkele tientallen seconden) voordat dit hulpprogramma een lijst met geïnstalleerde software heeft samengesteld. Wanneer dit is gebeurd, minimaliseert u dit venster - in de toekomst zal het nodig zijn als referentie voor controle met het register.

Stap 3

De rest van het werk vindt plaats in de Windows Register-editor - start deze. Dit kan worden gedaan door met de rechtermuisknop op Deze computer te klikken en Register-editor te kiezen in het contextmenu. Of u kunt het dialoogvenster voor het starten van het programma gebruiken - druk op de toetsencombinatie CTRL + R, voer "regedit" in (zonder aanhalingstekens) en druk op Enter.

Stap 4

Wanneer u het register bewerkt, zorg er dan voor dat u een back-up maakt van de huidige staat - open de sectie "Bestand" in het menu van de editor en klik op "Exporteren". Er wordt een dialoogvenster voor het opslaan van bestanden geopend - sla de back-up op met een naam die de datum van vandaag bevat. Dit maakt het gemakkelijker om het te vinden als u het register moet herstellen.

Stap 5

Ga daarna, door de vertakkingen in het linkerdeel van de editor opeenvolgend uit te breiden, naar het gedeelte Installatie ongedaan maken. Uw route zou als volgt moeten zijn: HKEY_LOCAL_MACHINE => SOFTWARE => Microsoft => Windows => CurrentVersion => Installatie ongedaan maken

Stap 6

Nu moet je de verwijderingswizard geminimaliseerd naar de lade - vouw het uit, zoek de naam van het programma dat moet worden verwijderd en zoek naar een sleutel die lijkt op deze naam in het uitgebreide gedeelte Verwijderen van de register-editor. Er zou een naam in het linkerdeelvenster moeten staan die niet exact hetzelfde is als de naam in de verwijderingswizard, maar vergelijkbaar is. Wanneer u iets soortgelijks vindt, vouwt u het uit en klikt u op de parameter DispiayName. Het is van deze parameter dat het Windows-verwijderprogramma de namen van programma's aanneemt en zijn eigen lijst maakt, dus hier zou de naam precies hetzelfde moeten zijn. Als dat niet het geval is, zoek dan naar een andere vergelijkbare sleutel en controleer de inhoud van de DispiayName met de naam die is opgegeven in de lijst van de verwijderingswizard.

Stap 7

Wanneer een overeenkomst is gevonden, verwijdert u de sleutel in het Windows-register. Houd er rekening mee dat u niet alleen de parameter DispiayName moet verwijderen, maar deze hele registersleutel. Sluit de lijst met belangrijke parameters, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Verwijderen" in het contextmenu.

Stap 8

Sluit de verwijderingswizard en open deze opnieuw zodat de lijst met geïnstalleerde programma's erin wordt bijgewerkt en u ervoor kunt zorgen dat het verwijderde programma niet langer bij de geïnstalleerde toepassingen staat.

Aanbevolen: