Hoe Gezichtshaar Te Verwijderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Gezichtshaar Te Verwijderen In Photoshop
Hoe Gezichtshaar Te Verwijderen In Photoshop

Video: Hoe Gezichtshaar Te Verwijderen In Photoshop

Video: Hoe Gezichtshaar Te Verwijderen In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Bij het verwerken van foto's is het vaak nodig om haren uit het gezicht te verwijderen. Dunne lokken die uit het haar komen, kunnen worden gemaskeerd met de Clone Stamp-tool in Photoshop. Gebruik de methode die wordt gebruikt om vlekken te verwijderen om haar te reinigen dat aanzienlijk van kleur verschilt van de huid.

Hoe gezichtshaar te verwijderen in Photoshop
Hoe gezichtshaar te verwijderen in Photoshop

Het is nodig

  • - Photoshop-programma;
  • - de foto.

instructies:

Stap 1

Gebruik de optie Openen in het menu Bestand van Photoshop om de momentopname te openen die u wilt opruimen. Verplaats de schuifregelaar onder in het Navigator-paneel naar rechts om in te zoomen op het gebied van de foto waarmee u wilt werken.

Stap 2

Gebruik de toetsen Shift + Ctrl + N om een laag over de afbeelding te plakken om te retoucheren. Met het gereedschap Kloonstempel ingeschakeld, specificeert u een fragment van de foto waarvan het programma de gekleurde pixels kopieert die nodig zijn om het haar te maskeren. Om dit te doen, klikt u op het juiste gebied van de afbeelding, naast de streng die u van het gezicht wilt verwijderen, terwijl u de Alt-toets ingedrukt houdt.

Stap 3

Laat de knop los en klik op het te verwijderen haar. Gebruik een borstel met een kleine diameter om het resultaat er netjes uit te laten zien. Door de optie Alle lagen samplen in de instellingen van de kloonstempel in te schakelen, kunt u de achtergrondpixels kopiëren terwijl u werkt aan de laag die erboven ligt.

Stap 4

Werken met de Clone Stamp kost geduld en behoorlijk wat tijd. Als je snel korte, donkere haartjes van de huid met een duidelijk te onderscheiden textuur wilt verwijderen, wat je vaak moet doen bij het verwerken van mannelijke foto's, dan kun je de Dust & Scratches-filter ("Stof en krassen") gebruiken.

Stap 5

Gebruik Ctrl + J om een kopie van de momentopname aan het bestand toe te voegen. Pas het filter Stof en krassen erop toe en schakel het in met de optie uit de groep Ruis van het menu Filter. Pas de vervagingsinstellingen aan zodat het haar in de foto niet meer zichtbaar is.

Stap 6

Gebruik de knop Laagmasker toevoegen in het onderste paneel van het lagenpalet om een masker aan de verwerkte afbeelding toe te voegen. Met het masker geselecteerd, keert u het om met behulp van de Ctrl + I-toetsen. Hierdoor zal de vervaagde laag volledig verdwijnen.

Stap 7

Gebruik het gereedschap Penseel ("Brush") om het masker in wit te schilderen op die plaatsen waarvan u het haar op de afbeelding wilt verwijderen. Om een deel van de huidtextuur terug te brengen naar de vervaagde fragmenten, legt u de bovenste laag op de achtergrond in de modus Lichter.

Stap 8

Gebruik de optie Opslaan als in het menu Bestand om uw bewerkte foto op te slaan.

Aanbevolen: