Hoe Een Computer In Elkaar Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computer In Elkaar Te Zetten
Hoe Een Computer In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Computer In Elkaar Te Zetten

Video: Hoe Een Computer In Elkaar Te Zetten
Video: Zo bouw je jouw eigen gaming pc 2024, April
Anonim

Soms geven gebruikers er de voorkeur aan om zelf een computer in elkaar te zetten boven de aanschaf van een kant-en-klaar model. Het feit is dat dit helpt om aanzienlijk geld te besparen en precies die componenten te kiezen die u wilt. Voor een correcte montage heeft u echter wel wat basisinformatie nodig.

Hoe een computer in elkaar te zetten
Hoe een computer in elkaar te zetten

instructies:

Stap 1

Begin met het monteren van uw computer door de processor op het moederbord te installeren. Alle andere componenten zijn direct afhankelijk van het type processor dat u kiest (in dit geval wordt het Intel-model overwogen). Dus voor je staat het moederbord, met in het midden de socket (deze wordt beschermd door een deksel). Eerst moet u opzij gaan en de krikhendel omhoog brengen, vervolgens de montageplaat openen en tenslotte de beschermkap verwijderen. Pak nu de processor en verwijder de zwarte plaat ervan. Pak het alleen bij de randen vast, raak de contacten niet aan. Het is noodzakelijk om de processor in de socket te laten zakken zonder vervormingen, strikt verticaal. Sluit na het voltooien van het proces de plaat en laat de dophendel zakken.

Stap 2

Vervolgens moet u het koellichaam op de processor installeren. In de hoeken van de socket zie je vier kleine gaatjes en op de radiator daarentegen zijn er vier "poten". Steek ze in de gaten en klik ze om de beurt om alle elementen vast te zetten. In dit geval hoort u elke keer een karakteristieke klik.

Stap 3

Controleer of alle elementen goed vastzitten en sluit de processorkoeler aan op de speciale connector op het moederbord die is gemarkeerd met het opschrift CPU-FAN.

Stap 4

Ga verder met het installeren van RAM. U hoeft hem alleen in een speciale sleuf te plaatsen en vervolgens met een lichte druk vast te zetten. Het is moeilijk om hier een fout te maken, aangezien het moederbordslot een partitie heeft die overeenkomt met de inkeping in de geheugenkaart.

Stap 5

Er is niets ingewikkelds aan het installeren van een videokaart. Het moet in een slot met de naam PCIExpress worden gestoken. Het zit direct boven de processor (horizontaal geplaatst). Nadat u de kaart daar hebt geplaatst, drukt u erop totdat deze vastklikt.

Stap 6

Schroef het moederbord op de achterkant van de binnenbehuizing. Vergeet niet dat het van tevoren noodzakelijk is om daar een speciale plug in te steken, het zogenaamde naamplaatje, ontworpen om te beschermen tegen het binnendringen van vreemde voorwerpen en stof in de componenten. Zorg ervoor dat u controleert of de standaards die in de behuizing zijn geschroefd, overeenkomen met alle gaten in het bord.

Stap 7

Ga nu verder met de installatie van de voedingseenheid, die verantwoordelijk is voor het leveren van de benodigde spanning aan de computer. Bevestig deze met vier schroeven aan de systeemeenheid (dit kan met een gewone kruiskopschroevendraaier). Verbind vervolgens het apparaat met het netwerk. Hiervoor heeft u de juiste kabel nodig. Het is vrij eenvoudig om het van de rest te onderscheiden: het is veel dikker. De stekker is verbonden met het netwerk en het andere uiteinde van de kabel is respectievelijk verbonden met de connector op de systeemeenheid (deze bevindt zich helemaal bovenaan op de achterkant van de eenheid).

Stap 8

Houd er bij het installeren van een harde schijf rekening mee dat deze apparaten van verschillende generaties kunnen verschillen in fysieke verbindingsstandaarden en connectoren. De meest voorkomende zijn nu twee formaten: Sata en IDE. De laatste, hoewel een beetje verouderd, blijft nog steeds behoorlijk populair. Elk type harde schijf heeft een speciale datakabel en uitgangen. Een SATA-harde schijf wordt aangesloten op de bijbehorende controllerconnector op het moederbord. Probeer het apparaat zelf zo stevig mogelijk op zijn plaats in de systeemeenheid te schroeven, aangezien trillingen van het apparaat tijdens bedrijf uiterst ongewenst zijn.

Stap 9

U kunt een monitor installeren zonder speciale vaardigheden. Haal hem eerst uit de doos en leg hem op tafel. Bereid kabels uit de set voor. Sluit een van hen aan op de monitorconnector op het achterpaneel en op een stopcontact op een verlengsnoer of overspanningsbeveiliging. De tweede kabel gaat naar de systeemeenheid. Steek de stekker van de langste kabel die uit de monitor komt in de corresponderende connector aan de achterkant van het apparaat. Draai beide schroeven op de plug vast.

Stap 10

Om het toetsenbord aan te sluiten, steekt u de kabelstekker in de speciale USB-poort. Merk op dat er maar één juiste manier is om het te installeren. Daarom, als de stekker niet in de aansluiting past, draai hem dan om en probeer het opnieuw. Doe hetzelfde met de muis (als deze niet draadloos is).

Aanbevolen: