Hoe De Schaal Te Veranderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Schaal Te Veranderen?
Hoe De Schaal Te Veranderen?

Video: Hoe De Schaal Te Veranderen?

Video: Hoe De Schaal Te Veranderen?
Video: Hoe veranderen we de publieke ruimte die aansluit bij iedereen | Wouter Corvers | TEDxYouth@Uden 2024, Mei
Anonim

U kunt de schaal van de tekst wijzigen met de opdracht "Schaal", die zich onderaan het menu "Beeld" bevindt. Dit commando heeft geen invloed op de grootte van de tekst zelf (de "Scale" commando doet dit), maar het heeft wel invloed op de verandering in de weergave van het document. Het betreffende commando bepaalt letterlijk het aantal letters dat op het scherm wordt weergegeven. Hoe kleiner de schaal, hoe meer tekens u op het scherm ziet, hoe groter de schaal, hoe minder tekens worden weerspiegeld.

Zoom is een handig hulpmiddel bij het werken met tekst
Zoom is een handig hulpmiddel bij het werken met tekst

instructies:

Stap 1

Ga naar het menu bij de keten Beeld -> Schaal. Het bijbehorende dialoogvenster verschijnt. Stel met de schakelaars in het gebied "Schaal" de gewenste schaal in voor de weergave van de beschikbare tekst op het beeldscherm van de monitor. Laten we zeggen dat als u de schaal instelt op 200%, de tekst vrij groot zal zijn. Dit is een geweldige weergaveoptie voor bijziende mensen.

Stap 2

Als u op de knop "Aanpassen aan paginabreedte" klikt, wordt de schaal zo dat u het hele document van het ene veld naar het andere kunt bekijken. Met de knop "Meerdere pagina's" kunt u het document op een andere manier bekijken. Het display toont meerdere pagina's tegelijk. Maar het bewerken van deze tekst is erg moeilijk, omdat de schaal klein wordt. Maar met behulp van het veld "Aangepast" selecteert u de schaal met een nauwkeurigheid van een percentage. U kunt het document op een nieuwe schaal bekijken door op de knop "Ok" te klikken.

Stap 3

U kunt tekst in de waarden "Volledige pagina" of "Meerdere pagina's" alleen weergeven in de modus "Pagina-indeling". Ga naar het menu via de keten View -> Page Layout, roep het commando "Scale" aan, waarna je met de schaal kunt doen wat je wilt.

Stap 4

Als je een te kleine schaal kiest, krijg je de zogenaamde "Griekse" tekst, bestaande uit onleesbare blokjes. U kunt op deze manier niet bewerken, maar u heeft een algemeen beeld van de pagina-indeling nog voordat het document wordt afgedrukt.

Stap 5

De lijst "Schaal" bevindt zich in de standaardwerkbalk aan de rechterkant. Door daarin op de gewenste optie te klikken, wijzigt u direct de schaal van het document.

Stap 6

Als je een muis met wielen hebt, kun je in- en uitzoomen door het wiel omhoog en omlaag te scrollen terwijl je de Ctrl-toets ingedrukt houdt. Door het wiel naar voren te scrollen, zoomt u in, achteruit - uitzoomen.

Aanbevolen: