Hoe De Schaal Op Een Computer Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Schaal Op Een Computer Te Veranderen
Hoe De Schaal Op Een Computer Te Veranderen

Video: Hoe De Schaal Op Een Computer Te Veranderen

Video: How To Change Language In Windows 10 Operating System 2022, November
Anonim

De belangrijkste schaaltool voor de grafische interface van Windows is de functie van het wijzigen van de schermresolutie. Met andere mechanismen kunt u de schaal van een deel van het scherm voor een korte tijd wijzigen ("vergrootglas"), de lettertypen in de interface verhogen of verlagen ("schaallettertypen"), enz. Maar alleen het veranderen van de schermresolutie is bedoeld om de schaal van absoluut alle interface-elementen permanent te veranderen.

Hoe de schaal op een computer te veranderen
Hoe de schaal op een computer te veranderen

instructies:

Stap 1

Start in Windows Vista en Windows 7 de procedure voor het wijzigen van de resolutie door met de rechtermuisknop op de bureaubladachtergrond te klikken in een snelkoppelingsvrij gebied. OS zal het contextmenu tonen, dat het gewenste item zal bevatten ("Schermresolutie") - klik erop. Er wordt een venster met scherminstellingen geopend met het bijschrift "Resolutie" erin en een knop met een vervolgkeuzelijst ernaast. Klik op deze knop en u krijgt toegang tot de schuifregelaar, die u met de linkermuisknop moet verplaatsen om een ​​van de schermresolutie-opties te selecteren. Omdat de matrix van de monitor is gemaakt met een bepaalde resolutie en alle andere er "niet-native" voor zijn, is een van de markeringen op de schuifregelaar gemarkeerd met het opschrift "Aanbevolen".

Stap 2

In Windows XP vindt u, nadat u met de rechtermuisknop op de bureaubladachtergrond hebt geklikt, de regel "Schermresolutie" niet in het contextmenu. Maar er is een item "Eigenschappen" - selecteer het. Een venster met instellingen op het scherm met verschillende tabbladen wordt geopend, waaronder u het tabblad "Parameters" moet selecteren.

Stap 3

Zoek naar de schuifregelaar voor het kiezen van opties voor schermresolutie in de linkerbenedenhoek van dit tabblad. Gebruik het om de gewenste waarde in te stellen en klik op de knop "Toepassen". Het besturingssysteem geeft u de mogelijkheid om de geselecteerde optie te evalueren door de resolutie gedurende een korte periode (15 seconden) te wijzigen. In dit geval verschijnt er een dialoogvenster met een timer en twee knoppen op het scherm. Als de geselecteerde optie de schaal precies zo verandert als u wilt, drukt u op de knop "Ja" totdat de timer is gereset. Als de nieuwe weegschaal niet geschikt voor u blijkt te zijn, wacht dan tot de timer afloopt en het besturingssysteem zal de wijziging in de resolutie ongedaan maken. Gebruik dit mechanisme om de meest optimale schaal van de grafische interface-elementen van Windows te selecteren.

Stap 4

Als de lijst met resolutie-opties slechts uit twee of drie waarden bestaat, is dit een indicatie dat het besturingssysteem het "basis"-videokaartstuurprogramma gebruikt. U moet onafhankelijk het stuurprogramma installeren dat overeenkomt met de versie van de videokaart die op uw computer is geïnstalleerd.

Populair per onderwerp