Een Afbeelding Op Schaal Wijzigen

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Op Schaal Wijzigen
Een Afbeelding Op Schaal Wijzigen

Video: Een Afbeelding Op Schaal Wijzigen

Video: Een Afbeelding Op Schaal Wijzigen
Video: Een afbeelding formaat aanpassen 2024, Mei
Anonim

Moderne camera's, en zelfs camera's in mobiele apparaten, produceren behoorlijk scherpe foto's van goede kwaliteit. En hoe hoger de beeldkwaliteit, hoe hoger de resolutie. In sommige gevallen neemt een grote foto echter te veel ruimte in beslag op de harde schijf.

Een afbeelding op schaal wijzigen
Een afbeelding op schaal wijzigen

Noodzakelijk

grafische editor

instructies:

Stap 1

Als u Adobe Photoshop gebruikt, gaat u naar het gedeelte Afbeelding en zoekt u naar Afbeeldingsgrootte. Klik op het item om het venster te openen voor het bewerken van de afbeeldingsgrootte. Stel de vereiste beeldverhouding in, let op de maateenheden.

Stap 2

Als u het ACDSee-programma gebruikt om de foto's te bekijken, kunt u het formaat van de afbeelding erin wijzigen. Ga naar het item Bewerken en klik op de knop Formaat wijzigen. De applicatie biedt de mogelijkheid om de grootte van de afbeelding in pixels te specificeren of handmatig een stuk van de afbeelding uit te knippen. U kunt verschillende parameters voor de afbeelding opgeven. Vergeet echter niet dat het uitrekken van de afbeelding de kwaliteit sterk vermindert en dat er verschillende defecten kunnen optreden.

Stap 3

Als je geen beeldbewerkingssoftware op je computer hebt geïnstalleerd, wees dan niet ontmoedigd. Sites op internet helpen u verder. Je kunt een afbeelding omzetten in een avatar op de website https://resize.allavatars.ru. U moet het pad naar de originele foto specificeren en vervolgens de geconverteerde versie opslaan.

Stap 4

Bezoek https://www.fanstudio.ru/index.php voor meer geavanceerde fotobewerkingsopties. Upload uw afbeelding met de knop Bladeren. Klik op het tabblad Afbeeldingsgrootte en selecteer de gewenste optie Afbeelding bijsnijden of Formaat wijzigen. Voer de transformatie uit en sla de resulterende versie van de afbeelding op. Sommige programma's bieden verschillende effecten voor foto's: kaders, labels, versieringen en zelfs kalenders. Er zijn ook van dit soort online processors, bijvoorbeeld op https://effectfree.ru is er een site met een enorme reeks vakantiesjablonen.

Aanbevolen: