Een Pagina Met Een Nummer Afdrukken

Inhoudsopgave:

Een Pagina Met Een Nummer Afdrukken
Een Pagina Met Een Nummer Afdrukken

Video: Een Pagina Met Een Nummer Afdrukken

Video: Een Pagina Met Een Nummer Afdrukken
Video: Word paginanummering vanaf derde pagina - automatische paginanummering in Word vanaf latere pagina 2024, April
Anonim

De paginanummering van een gedrukt document in Microsoft Word, dat deel uitmaakt van het Microsoft Office-pakket, kan worden uitgevoerd met behulp van standaardtools van de applicatie zelf.

Een pagina met een nummer afdrukken
Een pagina met een nummer afdrukken

Noodzakelijk

Microsoft Word

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van het Microsoft Windows-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Alle programma's" om de paginering van het geselecteerde document uit te voeren.

Stap 2

Start Microsoft Word en open het gewenste document.

Stap 3

Vouw het menu Invoegen van de bovenste werkbalk van het toepassingsvenster uit en selecteer Paginanummers.

Stap 4

Selecteer de optie Boven aan pagina in de rij Positie om het paginanummer boven aan het document te plaatsen, of selecteer Onder aan pagina om het paginanummer onder aan het document te plaatsen in het dialoogvenster dat wordt geopend.

Stap 5

Selecteer de optie "Links uitlijnen" in de regel "Uitlijning" om de uitlijningsopties voor de paginanummers van het geselecteerde document te definiëren, of geef een ander gewenst criterium op:

- aan de rechterrand;

- in het midden;

- binnen de pagina;

- buiten de pagina.

Stap 6

Gebruik het selectievakje in het veld Eerste paginanummer om een nummer toe te voegen aan de eerste pagina van het document, of schakel het uit om paginanummering uit te voeren vanaf de tweede pagina van het document en geef de gewenste aanvullende parameters op.

Stap 7

Open het menu "Beeld" van de bovenste werkbalk van het toepassingsvenster en selecteer het item "Kop- en voetteksten" om een alternatieve bewerking van paginanummering voor het geselecteerde document uit te voeren.

Stap 8

Klik op de knop Koptekst/voettekst op de bovenste werkbalk voor koptekst en voettekst om de paginanummers onder aan het document te plaatsen en bevestig de bewerking door op de knop Paginanummer te klikken.

Stap 9

Selecteer de secties van het document die moeten worden opgemaakt (indien nodig) en open het menu "Invoegen" op de bovenste werkbalk van het Microsoft Word-toepassingsvenster.

Stap 10

Geef het item "Paginanummers" op en klik op de knop "Formaat" in het dialoogvenster dat wordt geopend.

Stap 11

Specificeer het gewenste nummeringsformaat voor de geselecteerde secties van het document in de regel "Nummerformaat" en bevestig uw keuze door op de OK-knop te drukken.

Stap 12

Open het menu "Bestand" in de bovenste werkbalk van het toepassingsvenster en selecteer de opdracht "Afdrukken".

Aanbevolen: