Een Pagina Afdrukken Op Een Printer

Een Pagina Afdrukken Op Een Printer
Een Pagina Afdrukken Op Een Printer

Video: Een Pagina Afdrukken Op Een Printer

Video: Excel afdrukinstellingen (pagina indeling), voettekst, 1 pagina printen 2022, September
Anonim

Soms is de informatie op internet zo belangrijk en nuttig dat mensen de behoefte voelen om deze offline op te slaan voor verdere beoordeling. Om dit te doen, kunt u de webpagina eenvoudig op uw computer opslaan, of u kunt deze afdrukken als u de informatie van de site met u mee wilt nemen of aan iemand anders wilt laten zien.

Een pagina afdrukken op een printer
Een pagina afdrukken op een printer

Noodzakelijk

Computer, printer, papier

instructies:

Stap 1

Meestal is het voor een eenvoudige afdruk van een pagina voldoende om de toetsencombinatie Ctrl + P in te drukken terwijl u in de browser op de gewenste pagina bent. Soms worden pagina's echter niet correct afgedrukt vanwege verschillende coderingen en HTML-tabellen en -frames, waardoor tekst- en grafische blokken tijdens het afdrukken worden verplaatst en de pagina niet langer leesbaar is.

Stap 2

Om de pagina precies af te drukken zoals u deze op het beeldscherm ziet, opent u het menu "Bestand" in uw browser (Internet Explorer 8, Opera, Mozilla Firefox) en selecteert u vervolgens de optie "Afdrukken".

Stap 3

Klik in het geopende venster op de optie "Afdrukinstellingen" of "Pagina-instellingen" en open vervolgens het voorbeeldvenster van het toekomstige afgedrukte blad. Het voorbeeld laat u zien hoe de webpagina eruit zal zien wanneer deze wordt afgedrukt, en u kunt ook bepalen hoeveel papier er wordt gebruikt om een ​​bepaalde pagina af te drukken.

Stap 4

Klik op "Afdrukken" en geef aan welke pagina's u wilt afdrukken - u drukt ofwel alle pagina's volledig af, of u geeft een specifiek paginabereik op.

Stap 5

Wijzig indien nodig de pagina-instellingen in de afdrukinstellingen in de browser - pas marges, inspringingen, alinea's aan en pas ook de staande of liggende afdrukstand van het vel aan.

Stap 6

Het voorbeeld helpt u ervoor te zorgen dat de webpagina bij het afdrukken niet in onleesbare blokken uiteenvalt en dat u de tekst die in een puinhoop op verschillende pagina's wordt verspreid, niet hoeft te verzamelen.

Populair per onderwerp