Hoe De Afstand Tussen Woorden Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe De Afstand Tussen Woorden Te Verkleinen
Hoe De Afstand Tussen Woorden Te Verkleinen

Video: Hoe De Afstand Tussen Woorden Te Verkleinen

Video: Hoe De Afstand Tussen Woorden Te Verkleinen
Video: Alinea's opmaken in Word 2024, Mei
Anonim

Het verkleinen van de afstand tussen woorden kan verschillende redenen hebben - meerdere spaties gebruiken in plaats van één, tabs in plaats van spaties, tekst opmaken "naar de breedte", enz. De procedures voor het oplossen van deze oorzaken zijn afhankelijk van het formaat van het document waarin de originele tekst is opgeslagen.

Hoe de afstand tussen woorden te verkleinen
Hoe de afstand tussen woorden te verkleinen

instructies:

Stap 1

Als de tekst, de afstand tussen woorden die u wilt verkleinen, is opgeslagen in een bestand met de extensie txt, open het dan in een willekeurige teksteditor. Dit formaat voorziet niet in het gebruik van opmaakcommando's, dus te grote spaties tussen woorden kunnen worden veroorzaakt door het gebruik van meerdere spaties of tabs in plaats van één spatie. In dit geval wordt de procedure voor het verkleinen van de afstand tussen woorden teruggebracht tot het vinden en vervangen van alle dubbele spaties en tabs door enkele spaties. Het dialoogvenster Zoeken en vervangen wordt meestal geopend door op CTRL + H of CTRL + R te drukken (afhankelijk van de instellingen van de gebruikte editor). Klik erop of selecteer het juiste item in het menu.

Stap 2

Typ een tabteken in het zoekvak. In de teksteditor Microsoft Word kan dit bijvoorbeeld door eerst op de knop "Meer" te klikken, vervolgens op de knop "Speciaal" en de regel "Tabteken" te selecteren in de vervolgkeuzelijst. In eenvoudigere editors (zoals Kladblok) is het gemakkelijker om het tabteken in de tekst te kopiëren en in het zoekvak te plakken. Voer één spatie in het vervangende vak in. Klik op de knop "Alles vervangen" en de editor wisselt tabbladen tussen woorden met enkele spaties. Dit is het eerste deel van de procedure.

Stap 3

Open het dialoogvenster Zoeken en vervangen opnieuw, voer twee spaties in het veld "Zoeken" in en één in het veld "Vervangen door". Klik op de knop Alles vervangen. Misschien moet een dergelijke vervanging meerdere keren worden uitgevoerd - doe dit zolang de redacteur dubbele spaties in de tekst vindt. Dit is het tweede en laatste deel van de procedure voor het verkleinen van de afstand tussen woorden in niet-opgemaakte tekst.

Stap 4

Als het bestandsformaat tekstuitlijningsmogelijkheden ondersteunt (bijvoorbeeld doc, docx, enz.), dan kunnen de gebruikte opmaakopdrachten ook een te grote ruimte tussen woorden veroorzaken. Om deze reden te elimineren, moet het bestand worden geopend in een editor met de juiste functies - bijvoorbeeld Microsoft Word is prima. Selecteer na het laden van de tekst alles of alleen het blok dat de intervallen nodig heeft en vervang de intervallen, en druk op de toetsencombinatie CTRL + L. Op deze manier vervangt u de uitlijning "in de breedte" uitlijning "aan de linkerkant".

Stap 5

Als de problematische tekst deel uitmaakt van een webdocument (htm, html, php, enz.), dan zijn er drie mogelijke redenen voor het defect. Begin met het vervangen van vaste spaties (& nbsp; zonder spatie na &) door gewone spaties in het hele document. Kijk dan in de paginabron en bijgevoegde stijlbestanden (extensie - css) voor uitvullen en vervang deze door links uitlijnen. Zoek daar ten slotte naar de woordafstand-eigenschap. Als dit het geval is, verwijder het dan samen met de toegewezen waarde - hierdoor wordt de afstand tussen woorden teruggezet naar de standaardwaarde.

Aanbevolen: