Hoe De Afstand Tussen Woorden In Een Woord Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Afstand Tussen Woorden In Een Woord Te Verwijderen
Hoe De Afstand Tussen Woorden In Een Woord Te Verwijderen

Video: Hoe De Afstand Tussen Woorden In Een Woord Te Verwijderen

Video: Hoe De Afstand Tussen Woorden In Een Woord Te Verwijderen
Video: Alinea's opmaken in Word 2024, Mei
Anonim

Soms, als gevolg van onsuccesvol gebruik van opmaakcommando's of na het converteren van tekst van de ene standaard naar de andere, wordt de afstand tussen woorden te groot of ongelijkmatig. Dit defect bederft de algehele indruk van een tekstdocument aanzienlijk en moet worden verholpen. Dit kan worden gedaan met behulp van de mogelijkheden van de tekstverwerker zelf.

Hoe de afstand tussen woorden in een woord te verwijderen
Hoe de afstand tussen woorden in een woord te verwijderen

instructies:

Stap 1

Als het interval tussen woorden op de meest radicale manier moet worden verwijderd, dat wil zeggen om het tot nul te verminderen, betekent dit de noodzaak om de tekens die woorden scheiden uit de tekst te verwijderen - spaties. Dit kan worden gedaan met behulp van het dialoogvenster Zoeken en vervangen. Gewoonlijk worden de sneltoetsen ctrl + r of ctrl + h gebruikt om dit dialoogvenster op te roepen. Typ een spatie in het veld Zoeken en laat het veld Vervangen door leeg. Klik daarna op de knop "Alles vervangen" en de teksteditor zal de afstand tussen woorden vernietigen.

Stap 2

Als de spatiëring niet even groot is, kan de reden zijn dat de tekst "op breedte" is opgemaakt. Dit betekent dat de teksteditor de woorden op de regel verplaatst, zodat de meest rechtse positie wordt ingenomen door de laatste letter van het laatste woord. Om dit te doen, moet hij de afstand tussen sommige woorden vergroten. Om deze uitlijning in de Microsoft Word-tekstverwerker ongedaan te maken, drukt u eerst op ctrl + a en vervolgens op ctrl + l.

Stap 3

Soms, als gevolg van het converteren van een document van het ene formaat naar het andere (de tekst die in het browservenster is gekopieerd, wordt bijvoorbeeld in het Word-documentvenster geplakt), worden de spaties tussen woorden in sommige tekstfragmenten opgevuld met tabs in plaats van spaties. Dergelijke intervallen lijken buitengewoon groot en ongelijk. Vervang tabs door spaties om de spaties te normaliseren. U kunt dit bijvoorbeeld als volgt doen: typ eerst een tabteken, selecteer het en knip het uit (ctrl + x). Open vervolgens het dialoogvenster Zoeken en vervangen (ctrl + r of ctrl + h), plak de inhoud van het klembord (tabteken) in het veld "Zoeken" en voer in het veld "Vervangen door" een spatie in. Klik vervolgens op de knop "Alles vervangen".

Aanbevolen: