Hoe De Afstand Tussen Woorden Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Afstand Tussen Woorden Te Veranderen
Hoe De Afstand Tussen Woorden Te Veranderen

Video: Hoe De Afstand Tussen Woorden Te Veranderen

Video: Hoe De Afstand Tussen Woorden Te Veranderen
Video: Hoe veranderen we de publieke ruimte die aansluit bij iedereen | Wouter Corvers | TEDxYouth@Uden 2024, Mei
Anonim

Hoe u de afstand tussen woorden in hoofdtekst of bijschriften wijzigt, hangt af van de beschikbare tools. In webpagina's kunt u hiervoor bijvoorbeeld HTML-tags en CSS-stijlbeschrijvingen gebruiken, maar deze kunnen niet worden toegepast in gewone tekstdocumenten. En zelfs in tekstdocumenten van verschillende formaten (bijvoorbeeld TXT en DOC) wordt de afstand tussen woorden op verschillende manieren aangepast.

Hoe de afstand tussen woorden te veranderen
Hoe de afstand tussen woorden te veranderen

instructies:

Stap 1

Bepaal het formaat waarin de tekst wordt weergegeven, waarin u de spatiëring wilt wijzigen. Van de gebruikelijke tekstformaten biedt het TXT-formaat misschien wel de kleinste keuze aan methoden voor het aanpassen van de spaties tussen woorden. Hier kunt u alleen toevoegen gebruiken in plaats van één spatie twee of meer. Open hiervoor het bestand met de tekst in een editor en vervang alle enkele spaties door dubbel (triple, etc.). Gewoonlijk wordt het dialoogvenster Zoeken en vervangen opgeroepen door op de sneltoets CTRL + R of CTRL + H te drukken. Deze bewerking kan in elke teksteditor worden uitgevoerd, bijvoorbeeld standaard Kladblok kan het gemakkelijk aan.

Stap 2

Als het type bestand waarin de tekst wordt opgeslagen de opmaak ondersteunt (bijvoorbeeld DOC), dan zijn er nog een paar mogelijkheden. Het is handig om dergelijke teksten in Microsoft Word te bewerken - open het bestand met de tekst erin. Hier kunt u ook enkele spaties vervangen door dubbele spaties, of u kunt speciale tekens gebruiken als vervanging. Onder hen zijn er "lange ruimte", "korte ruimte", "1/4 ruimte". Direct in het dialoogvenster Zoeken en vervangen is er geen manier om zo'n speciaal teken in te voeren, dus u moet eerst een voorbeeld van een spatie van de vereiste grootte in het document invoegen, het kopiëren en vervolgens het dialoogvenster Vervangen openen en het in het document plakken. geschikt veld. Ga naar het tabblad "Invoegen", open de vervolgkeuzelijst op de knop "Symbool" en selecteer het item "Andere symbolen".

Stap 3

Klik op het tabblad Speciale tekens en selecteer het type spatie waarvan u de afstand tussen woorden in de lijst wilt wijzigen. Klik vervolgens op de knop "Invoegen". Dit geeft je een voorbeeld voor het vervangen van spaties in de tekst - selecteer en knip het (CTRL + X).

Stap 4

Open het dialoogvenster Zoeken en vervangen (CTRL + H), voer een gewone spatie in het veld "Zoeken" in en plak de knipruimte (CTRL + V) in het veld "Vervangen door". Klik vervolgens op de knop "Alles vervangen" en de procedure voor het wijzigen van de afstand tussen woorden wordt voltooid.

Stap 5

Als de tekst wordt opgeslagen als een webdocument dat het gebruik van CSS mogelijk maakt, dan is alles veel eenvoudiger. Deze taal heeft een speciale instructie waarin u de gewenste grootte van de afstand tussen woorden kunt specificeren - woordafstand. Als u dezelfde afstand voor het hele document wilt instellen, voegt u de volgende tags toe aan het kopgedeelte (tussen de en tags):

body {woordafstand: 20px}

Vervang de waarde van 20 pixels door de gewenste ruimte.

Aanbevolen: