Hoe De Ruimte Tussen Woorden Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe De Ruimte Tussen Woorden Te Verkleinen
Hoe De Ruimte Tussen Woorden Te Verkleinen

Video: Hoe De Ruimte Tussen Woorden Te Verkleinen

Video: Hoe De Ruimte Tussen Woorden Te Verkleinen
Video: How language shapes the way we think | Lera Boroditsky 2024, Mei
Anonim

De keuze om de afstand tussen woorden te verkleinen hangt af van de mogelijkheden van de software die zal worden gebruikt om de tekst weer te geven. Standaard teksteditors kunnen bijvoorbeeld niet de tekstopmaak reproduceren die beschikbaar is in tekstverwerkers zoals Microsoft Word. En Word zal op zijn beurt de opmaakopdrachten die worden gebruikt om de tekst van webpagina's in browsers weer te geven, niet begrijpen.

Hoe de ruimte tussen woorden te verkleinen
Hoe de ruimte tussen woorden te verkleinen

instructies:

Stap 1

Bepaal het type bestand dat de tekst bevat die moet worden gewijzigd. Als het bestand een txt-extensie heeft, betekent dit dat u de opmaakopdrachten niet kunt gebruiken. In dit geval kan de afstand tussen woorden worden verkleind door de lettergrootte te verkleinen. Het is mogelijk dat in de originele tekst, in plaats van één spatie tussen woorden, meerdere van deze karakters zijn geplaatst of tabs zijn gebruikt, wat kan leiden tot te grote spaties. In dit geval is het heel gemakkelijk om de afstand tussen woorden te verkleinen.

Stap 2

Open het dialoogvenster Zoeken en vervangen. Druk hiervoor in de Word-teksteditor op CTRL + H en in Kladblok en vele andere programma's op CTRL + R. Typ twee spaties in het zoekveld en één in het vervangende veld en klik op de knop Alles vervangen. Bijna alle teksteditors tonen aan het einde van deze procedure informatie over het aantal gemaakte vervangingen - druk op dezelfde knop totdat het aantal vervangingen verschilt van nul. Op deze manier verwijder je onnodige spaties die de afstand tussen woorden vergroten.

Stap 3

Kopieer een van de tabbladen om hetzelfde te doen voor deze niet-afdrukbare tekens. Open het dialoogvenster Zoeken en vervangen, plak het gekopieerde in het zoekveld, plaats een spatie in het vervangende veld en klik op de knop "Alles vervangen".

Stap 4

Als u door de bestandsextensie hebt vastgesteld dat deze indeling het gebruik van tekstopmaak toestaat (bijvoorbeeld doc, docx), kunt u een andere toevoegen aan de hierboven beschreven procedures om de afstand tussen woorden te verkleinen. Overmatig grote spaties kunnen worden veroorzaakt door de opdracht Tekst uitvullen te gebruiken. Met deze opmaak rekt de teksteditor de spaties tussen woorden op sommige regels uit, terwijl ze op andere ongewijzigd blijven. Selecteer alle tekst (CTRL + A) of alleen het vereiste gedeelte en druk op de sneltoets CTRL + L - deze "sneltoetsen" komen overeen met de opdracht om tekst links uit te lijnen.

Stap 5

Als de test is opgeslagen in webdocumentformaten (html, htm, php), begin dan de strijd om de afstand tussen woorden te verkleinen door dubbele vaste spaties in de hele tekst te vervangen door enkele. Om dit te doen, moet u in het dialoogvenster Zoeken en vervangen in het zoekveld de volgende reeks tekens opgeven:, en in het vervangingsveld - slechts de helft van deze set:. Herhaal deze vervanging totdat het aantal gemaakte vervangingen nul is. Het is niet nodig om gewone dubbele spaties te vervangen door enkele spaties, aangezien browsers een willekeurig aantal ervan weergeven als een enkele spatie. Maar tabs in webdocumenten kunnen ook leiden tot meer spatiëring, dus volg de procedure die in de derde stap wordt beschreven.

Stap 6

Vervang de opdracht uitvulbreedte door links uitlijnen in de stijlbeschrijving voor de probleemtekst. Om dit te doen, moet u de uitvulwaarde vinden en deze naar links wijzigen.

Stap 7

Gebruik de eigenschap woordspatiëring van de taal voor de beschrijving van de stijl om de afstand tussen woorden te forceren om de juiste grootte te krijgen. De bijbehorende code voor teksten in het hele document kan er als volgt uitzien:

body {woordafstand: 5px;}

Aanbevolen: