Hoe De Afstand Tussen Alinea's Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe De Afstand Tussen Alinea's Te Verkleinen
Hoe De Afstand Tussen Alinea's Te Verkleinen

Video: Hoe De Afstand Tussen Alinea's Te Verkleinen

Video: Hoe De Afstand Tussen Alinea's Te Verkleinen
Video: Alinea's opmaken in Word 2024, Mei
Anonim

De editor Microsoft Office Word (en dergelijke) biedt de mogelijkheid om tekst naar wens van de gebruiker te ontwerpen. Veel bewerkingsfuncties worden automatisch toegepast, als ze niet nodig zijn, kan de gebruiker de tekst zelf corrigeren. Dus om de afstand tussen alinea's te verkleinen, moet u verschillende acties uitvoeren.

Hoe de afstand tussen alinea's te verkleinen
Hoe de afstand tussen alinea's te verkleinen

instructies:

Stap 1

Veel hangt af van welke hulpmiddelen werden gebruikt om de afstand tussen alinea's te creëren. Als u inspringt met de Enter-toets, beweegt u de muiscursor over het eerste afdrukbare teken van de volgende alinea en drukt u zo vaak als nodig is op de Backspace-toets.

Stap 2

Spaties en alineamarkeringen die worden gebruikt om inspringingen en spaties te maken, zijn verborgen opmaaktekens; ze zijn normaal gesproken verborgen. Om erachter te komen hoeveel "onzichtbare" afdrukbare tekens u moet verwijderen, gaat u naar het tabblad "Home" en klikt u in het gedeelte "Alinea" op het "¶"-symbool.

Stap 3

Om het aantal stappen te verminderen, kunt u met de muis de afstand van het laatste afdrukbare teken van een alinea tot het eerste afdrukbare teken van de volgende alinea selecteren en eenmaal op de Enter- of Delete-toets drukken.

Stap 4

Als uw tekst geen extra alineamarkeringen heeft, wijzigt u de tekststijl. Ga hiervoor naar het tabblad "Home" en selecteer in het gedeelte "Stijlen" de optie "Geen spatiëring" of wat u maar denkt dat het beste werkt. Als er geen miniatuur is met de gewenste stijl op de werkbalk Snelle toegang, klikt u op de pijlknop in het gedeelte Stijlen om extra opties te openen.

Stap 5

Er is nog een manier om de afstand tussen alinea's te verkleinen. Selecteer de alinea's die u nodig hebt en klik op het tabblad "Home" in het gedeelte "Alinea" op de pijlknop of klik met de rechtermuisknop in de tekst en selecteer "Alinea" in het vervolgkeuzemenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend.

Stap 6

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Inspringingen en afstand" en plaats de markering in het veld tegenover het opschrift "Geen spatiëring toevoegen tussen alinea's met dezelfde stijl" in het gedeelte "Spatiëring". Klik op de knop OK - het venster "Alinea" wordt automatisch gesloten, de nieuwe instellingen worden toegepast.

Aanbevolen: