Hoe De Afstand Tussen Woordregels Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe De Afstand Tussen Woordregels Te Verkleinen
Hoe De Afstand Tussen Woordregels Te Verkleinen

Video: Hoe De Afstand Tussen Woordregels Te Verkleinen

Video: Regel in woorden 2022, November
Anonim

Getypte, maar niet bewerkte tekst ziet er vaak niet erg aantrekkelijk uit. Het uiterlijk van de tekst wordt vooral verpest door onredelijk grote afstanden tussen alinea's of regels. Er zijn een aantal stappen die u moet nemen om de regelafstand in een Microsoft Office Word-document te verkleinen.

Hoe de afstand tussen woordregels te verkleinen
Hoe de afstand tussen woordregels te verkleinen

instructies:

Stap 1

Zorg er eerst voor dat er geen extra alineateken tussen de regels staat. Evalueer de tekst visueel of schakel over naar visuele weergave van alineamarkeringen en andere verborgen opmaaktekens. Om dit te doen, klikt u op het tabblad "Home" in het gedeelte "Alinea" op de knop met het pictogram "¶". Extra alineamarkeringen worden aangegeven met dezelfde "¶"-symbolen. Ze zijn niet gedrukt, maar maken meer gedetailleerd en grondig werken met de tekst mogelijk. Verwijder eventuele extra alineamarkeringen.

Stap 2

Als u te veel afstand tussen de laatste regel van een alinea en de eerste regel van de volgende alinea wilt verwijderen, gaat u naar het tabblad Start. Stel in het gedeelte Stijlen de stijl in op Geen spatiëring. Als deze stijl niet in het paneel wordt weergegeven, vouwt u de sectie met symbolen uit door op de pijlknop rechts van de miniatuurvelden te klikken.

Stap 3

Om de ruimte tussen regels in een alinea te verkleinen, selecteert u de gewenste tekst of het gewenste stuk tekst. Houd hiervoor de linkermuisknop ingedrukt terwijl u de cursor over het gewenste gebied beweegt, of gebruik de Ctrl-, Shift-toetsen en de pijltoetsen "rechts" en "links". Om alle tekst te selecteren, gaat u naar het tabblad Start en klikt u in het gedeelte Bewerken op de knop Alles selecteren.

Stap 4

Ga naar het tabblad Pagina-indeling en klik op de kleine pijlknop in het gedeelte Alinea om een ​​dialoogvenster te openen. Alternatieve manier: klik met de rechtermuisknop in het document, selecteer "Alinea" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 5

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Inspringingen en afstand". Stel in het gedeelte "Interval" het gewenste type intervallen (enkelvoudig, minimum) in uit de vervolgkeuzelijst en / of de overeenkomstige waarde in het extra veld bij het selecteren van de "multiplier" en "exacte" modi. Om een ​​waarde in te stellen, gebruikt u de pijltoetsen omhoog en omlaag rechts van het veld of voert u de waarde in met het toetsenbord. Klik op OK om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden.

Populair per onderwerp