Meerdere Lijnen Selecteren

Inhoudsopgave:

Meerdere Lijnen Selecteren
Meerdere Lijnen Selecteren

Video: Meerdere Lijnen Selecteren

Video: Meerdere Lijnen Selecteren
Video: Meerdere gebieden selecteren 2024, Mei
Anonim

Wanneer u werkt met tekstfragmenten, bestanden, mappen weergegeven als een lijst, en in sommige andere gevallen, moet u mogelijk meerdere regels tegelijk selecteren. De selectiemethoden zijn in bijna alle programma's hetzelfde. Voor deze bewerking kunt u alleen de muis gebruiken, alleen het toetsenbord, of muis en toetsenbord tegelijkertijd.

Meerdere lijnen selecteren
Meerdere lijnen selecteren

instructies:

Stap 1

Om met de muis meerdere regels in de tekst te selecteren, plaatst u de cursor aan het begin van het fragment. Houd de linkermuisknop ingedrukt terwijl u de cursor over het gebied beweegt dat u wilt selecteren. Laat aan het einde van het fragment de muisknop los. Het geselecteerde deel van de tekst blijft gemarkeerd.

Stap 2

Om meerdere regels met het toetsenbord te selecteren, plaatst u de cursor aan het begin van het fragment met behulp van de pijltoetsen. Houd de Shift-toets ingedrukt terwijl u op de rechterpijltoets drukt. Elke druk op de pijl selecteert één afdrukbaar tekstteken rechts van de cursor. Om hele woorden te selecteren, houdt u de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt.

Stap 3

Soms zijn er momenten dat een stuk tekst of een lijst te groot is. Vervolgens kunt u de selectie per regel weigeren en alleen het begin en einde van het fragment markeren. Plaats de muiscursor aan het begin van de geselecteerde lijst of alinea, houd de Shift-toets ingedrukt, klik eenmaal met de linkermuisknop aan het einde van de selectie. Alle tekst tussen de opgegeven posities wordt gemarkeerd.

Stap 4

In gevallen waar het nodig is om lijnen te selecteren die niet aan elkaar grenzen, worden ook de muis en het toetsenbord gebruikt. Terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, selecteert u de eerste regel en laat u de knop los. Druk op de Ctrl-toets op het toetsenbord en selecteer met de linkermuisknop de volgende regel op de gewenste plaats terwijl u deze ingedrukt houdt. Herhaal de handeling zo vaak als nodig is.

Stap 5

In teksteditors kan de muiscursor van uiterlijk veranderen aan de linkerrand van de pagina in het margegebied. Wanneer de cursor de vorm aanneemt van een pijl, selecteert een enkele klik van de linkermuisknop in één keer de hele lijn waartegenover de cursor zich bevindt. Door de muiscursor omhoog of omlaag te bewegen langs de linkermarge terwijl u de linkerknop ingedrukt houdt, kunt u ook het gewenste aantal regels selecteren.

Aanbevolen: