Hoe Uit Te Lijnen Op De Breedte

Inhoudsopgave:

Hoe Uit Te Lijnen Op De Breedte
Hoe Uit Te Lijnen Op De Breedte

Video: Hoe Uit Te Lijnen Op De Breedte

Video: Hoe Uit Te Lijnen Op De Breedte
Video: Wiel uitlijnen 2024, Mei
Anonim

Documentopmaak omvat het wijzigen van het uiterlijk van tekens en alinea's, zoals lettergrootte, type, gewicht en tekenafstand. U kunt ook marges, marges op de eerste regel, regelafstand, middenuitlijning, linkeruitlijning en breedte-uitlijning instellen.

Hoe uit te lijnen op de breedte
Hoe uit te lijnen op de breedte

Het is nodig

  • - een computer;
  • - MS Word-programma.

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Word (versies tot 2007), open het vereiste document met de opdracht "Bestand" - "Open", in het venster dat verschijnt, selecteer de map met het vereiste bestand, selecteer het en klik op "Openen". Selecteer vervolgens het stuk tekst waarop u breedte-opmaak wilt toepassen. U kunt ook de cursor op een regel/paragraaf plaatsen.

Stap 2

Selecteer vervolgens het commando "Formaat" - "Alinea". U kunt deze optie ook oproepen via het contextmenu op het gewenste tekstfragment. Klik naast het item "Uitlijning" op de pijl en selecteer in de vervolgkeuzelijst het item "Aanpassen aan breedte". Klik OK. Zo heb je de tekst in de breedte kunnen uitvullen.

Stap 3

Selecteer de tekst of plaats de cursor op de regel die u wilt opmaken zodat deze past. Selecteer op de werkbalk "Opmaak" de knop met de afbeelding van horizontale lijnen, "Aanpassen aan breedte", klik erop. De geselecteerde tekst wordt opgemaakt. Om een soortgelijke actie uit te voeren in Microsoft Word 2007 en later, selecteert u de tekst, selecteert u op de werkbalk het tabblad Start.

Stap 4

Selecteer in het gedeelte "Alinea" de knop Uitvullen. U kunt ook met de rechtermuisknop op de tekst klikken en de uitlijning in het contextmenu zelf instellen. Op dezelfde manier kunt u de tekst in de breedte instellen in de Open Office Writer-teksteditor en de Word Pad-toepassing (in versies die zijn geïnstalleerd in het Windows 7-besturingssysteem, wordt deze optie niet ondersteund in eerdere versies van het programma).

Stap 5

Lijn de tekst uit met de breedte van de webpagina. Ga naar de map met het html-document, open het contextmenu erop, selecteer de opdracht "Openen met" daaruit, selecteer "Kladblok". Zoek het bijbehorende stuk tekst in de paginacode. Voer er vervolgens een instelling voor breedte-uitlijning voor uit.

Stap 6

Om dit te doen, plaatst u de gewenste tekst in een alineatag met de optie Uitvullen uitvullen. Als u bijvoorbeeld de tekst van een alinea wilt uitvullen, plaatst u de tag aan het begin van de alinea, voegt u de gewenste tekst in en voegt u de afsluitende alineatag toe.

Aanbevolen: