Hoe De Afstand Tussen Lijnen Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Afstand Tussen Lijnen Te Veranderen
Hoe De Afstand Tussen Lijnen Te Veranderen

Video: Hoe De Afstand Tussen Lijnen Te Veranderen

Video: Hoe De Afstand Tussen Lijnen Te Veranderen
Video: VWO5wisD_H8_12 De afstand tussen twee kruisende lijnen 2024, Mei
Anonim

De afstand tussen regels in een tekstdocument wordt "regelafstand" of "voorloop" genoemd. Standaard is het gekoppeld aan de lettergrootte en wordt het ingesteld in relatieve eenheden - als de grootte verandert, verandert de regelafstand proportioneel. Teksteditors hebben besturingselementen om deze parameter te beheren, en hypertext-documenten gebruiken voor hetzelfde doel speciale CSS-commando's (Cascading Style Sheets).

Hoe de afstand tussen lijnen te veranderen
Hoe de afstand tussen lijnen te veranderen

instructies:

Stap 1

Gebruik een teksteditor met opmaakfuncties om de afstand tussen regels in een tekstdocument te wijzigen. Standaard Kladblok zal hiervoor niet werken, maar bijvoorbeeld de Microsoft Office Word-tekstverwerker heeft alles wat je nodig hebt - voer de applicatie uit en laad het vereiste document erin.

Stap 2

Selecteer een stuk tekst waarvan de regelafstand niet bij u past. Als u de regelafstand in de hele tekst moet wijzigen, kunt u de sneltoets ctrl + a gebruiken om deze te selecteren.

Stap 3

Vouw de vervolgkeuzelijst uit door te klikken op het pictogram "Spacing" op het tabblad "Home" van het toepassingsmenu in de groep "Alinea" met opdrachten. De lijst bevat de meest gebruikte regelafstandwaarden, evenals een link om een venster te openen met meer gedetailleerde instellingen voor handmatige aanpassing van de regelafstand ("Andere opties voor regelafstand"). Wanneer u de muisaanwijzer over de regels van deze lijst met vaste waarden beweegt, verandert de regelafstand van de geselecteerde tekst, zodat u visueel de meest geschikte waarde kunt selecteren.

Stap 4

U kunt het editormenu missen wanneer u de regelafstand wijzigt. Als u met de rechtermuisknop op het geselecteerde tekstfragment klikt, wordt een contextmenu geopend dat de regel "Alinea" bevat - selecteer het en Word opent hetzelfde venster met gedetailleerde instellingen dat wordt aangeroepen door de regel "Andere regel-naar-regel-opties" in de vervolgkeuzelijst. lijst van de "Spacing"-knop in het menu.

Stap 5

Gebruik de eigenschap line-height in CSS-beschrijvingen van paginastijlen om een regelafstandswaarde op te geven voor hypertext-documenten. De waarde van deze eigenschap kan een vast getal zijn met meeteenheden (bijvoorbeeld 18px, 5.2em, enz.), of een relatieve waarde die is opgegeven als een percentage. Als u bijvoorbeeld de standaardafstand van de browser voor de hele pagina met een kwart wilt vergroten, voegt u een stijlbeschrijving als deze toe aan de koptekst:

* {regelhoogte: 125%! belangrijk;}

Aanbevolen: