Hoe De Horizon Uit Te Lijnen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe De Horizon Uit Te Lijnen In Photoshop
Hoe De Horizon Uit Te Lijnen In Photoshop

Video: Hoe De Horizon Uit Te Lijnen In Photoshop

Video: Hoe De Horizon Uit Te Lijnen In Photoshop
Video: Photoshop Workshop Foto Uitlijnen 2024, Mei
Anonim

Soms is de horizonlijn in een foto gekanteld. Dit kan het gevolg zijn van fotograferen terwijl u de camera niet waterpas kon houden of van scannen. Het probleem van een "geblokkeerde" horizon is echter eenvoudig op te lossen met behulp van Photoshop.

Hoezo?
Hoezo?

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma
  • - afbeelding

instructies:

Stap 1

Open de foto in Photoshop. Maak een horizontale hulplijn: "Beeld" - "Nieuwe hulplijn" (Nieuwe hulplijn) en plaats deze ongeveer waar u de horizon wilt hebben. Zij zal je gids zijn.

Stap 2

Hetzelfde kan op een iets andere manier worden gedaan. Ga naar Beeld en klik op Linialen. Linialen verschijnen aan de linker- en bovenkant van het venster. Om een horizontale liniaal aan de afbeelding toe te voegen, klikt u op de bovenste liniaal en houdt u de muisknop ingedrukt en sleept u deze naar de beoogde horizonlijn. Wanneer u de knop loslaat, verschijnt er een blauwe lijn in de foto.

Stap 3

Ga naar het tabblad Afbeelding en selecteer Canvas roteren - Willekeurig. Geef in het geopende venster de waarde van de hoek (aantal graden) van rotatie op in het veld "Hoek".

Stap 4

Gebruik het gereedschap Meten om de hoekwaarde te vinden die u wilt specificeren. Selecteer een willekeurig object op de foto dat belemmerd wordt en markeer met de linkermuisknop het begin van het horizontale gedeelte en, terwijl u het vasthoudt, het einde van dit gedeelte. Ga naar "Afbeelding" (Afbeelding) - "Canvas roteren" (Canvas roteren) - "Willekeurig" (Willekeurig), in het veld "Hoek" staat het gewenste aantal graden.

Stap 5

Selecteer richting: met de klok mee (CW) of tegen de klok in (CCW). Klik OK. De afbeelding draait en de horizonlijn wordt uitgelijnd. Om er zeker van te zijn dat de horizon echt vlak is, plaatst u de richtlijn er precies op en kijkt u of ze op één lijn liggen.

Stap 6

Het canvas is groter geworden, dus snijd de afbeelding bij om de witte randen te verwijderen.

Stap 7

Een andere manier. Ga naar "Filter" (Filter) - "Vervorming" (Vervorming) - "Correctie van vervorming" (Lenscorrectie). Vink het vakje aan naast "Toon raster", selecteer "Aangepast", verander de hoek van de afbeelding.

Stap 8

U kunt alleen het gereedschap Bijsnijden gebruiken om de horizonlijn te corrigeren. Als deze is geselecteerd, selecteert u de foto en ziet u gebogen pijlen in de hoeken van de selectie. Draai de foto met het oog en snijd deze vervolgens bij.

Aanbevolen: